Jødisk rabbiner bosat i Sverige omskærer spædbørn uden bedøvelse

OMSKÆRING: De svenske sundhedsmyndigheder (IVO) har indledt en undersøgelse af rabbineren Peter Borenstein, hvor hans indblanding i omskæring af drenge beskrives som »utilstrækkelig« – derfor kræver myndighederne en forklaring fra Borenstein.

Temabillede: Jøder ved grædemuren. Foto: Pixabay.com.

Jewish Telegraphic Agency (JTA) udtaler i en artikel, at myndighederne i Sverige har indledt en undersøgelse af en læge og rabbiner, da de omskar drenge uden bedøvelse.

Den jødiske avis skriver, at mens denne undersøgelse stadig var i gang, nedstemte parlamentet i nabolandet Danmark en ikke-bindende beslutning, hvori det blev foreslået, at parlamentet ville forbyde ikke-medicinsk omskæring af drenge.

Den ovennævnte rapport, og hvordan rabbineren Dr. Peter Borensteins aktiviteter fandt sted, understreger JTA i flere artikler i Svenska Dagbladet, hvor andre læger kritiserer ham for ikke at have brugt anæstesi under proceduren.

Borenstein har længe fungeret som en »mohel« – det hebraiske ord for en jøde, der udfører rituel omskæring af børn.

Mohels bruger normalt ikke bedøvelsesmiddel. Flere af dem, herunder Borenstein, giver spædbørn et par dråber sukkeropløsning »som en distraktion«.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har nu fastslået, at Borensteins indgreb på spædbørn er »utilstrækkelig« og har krævet en forklaring fra Borenstein senest den 28. maj, rapporterer den svenske lægeavis Läkartidningen.

I Sverige tillader loven ikke-medicinsk omskæring af drenge, men den skal udføres af medicinsk uddannet og autoriseret personale. Derfor er jødiske mohels i Sverige som regel også uddannede læger.

 

Svenska Dagbladet beskyldes nu for »frækhed«

Ifølge JTA »insinuerer« Svenska Dagbladet, at Borenstein »bryder både medicinsk praksis og etiske regler« – noget, som Mohelen selv og Det Jødiske Centralråd benægter.

Den jødiske avis siger, at omskæring er »noget kontroversielt« i Skandinavien, da børnerettighedsaktivister gør det klart, at en sådan praksis udgør en form for børnemishandling.

Desuden findes der også, udtrykkes det af den jødiske avis, »højreorienterede ekstremister, der udnytter situationen og modsætter sig fænomenet som en import af noget fremmed.«

Ved den tidligere nævnte afstemning i Danmark blev de, der var for et forbud, besejret med 62 stemmer mod 31.

Modstandere af omskæring havde i 2018 samlet mere end de nødvendige 50.000 underskrifter til et borgerforslag for parlamentarisk afstemning om sagen.

Læs også:
Dagens video: Metzitzah b’peh – jødisk omskæring
Lægeformand raser: ‘Jødernes argumenter holder ikke’
Mette Frederiksen siger nej til forbud mod omskæring – vi skal passe på jøderne
Modstandsbevægelsen ønsker en mindre glædelig Yom Kippur

Kilder:
JTA
Folketinget
Svenska Dagbladet
Läkartidningen
JTA


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //