Jødiske ledere vil forsyne biblen og koranen med advarsler

JØDISK LOBBYISME: Jøder skal tage nye metoder i brug mod den overalt forekommende antisemitisme.

Lawrence H. Schiffman anses for at være ekspert på Dødehavsrullerne. Han er en af forfatterne af det nye katalog over handlinger mod blandt andet de antisemitiske religioner, kristendom og islam.

Som Nordfront tidligere har rapporteret, har den magtfulde jødiske lobbyorganisation, European Jewish Congress (EJC), fabrikeret en ny liste over angrebsområder, hvor antisemitisme skal bekæmpes.

Det var i slutningen af november måned, at de jødiske ledere mødtes i Wien for at diskutere nye politiske forslag. Konferencen behandlede antisemitisme på internettet og i forskellige religiøse tekster, og hvordan fordomme og diskriminering skal kunne håndteres.

Den nye liste er et katalog over flere fremtidige ændringer både på internettet og i virkeligheden. Katalogets titel er “En ende på antisemitisme! – En liste over politikker til bekæmpelse af antisemitisme “.

”Trigger warnings”, markerede afsnit og kommentarer 

Blandt andet bør man arbejde for endnu en gang at producere nye udgaver af den muslimske koran og den kristne bibel. Disse nye udgivelser skal forsynes med advarselstekster og tydeligt markere antisemitiske passager i de hellige skrifter, rapporterer British Daily Mail.

Man kan læse om disse planer i kapitlet “Henstillinger om religiøse grupper og institutioner”.

I dokumentet står der:

Oversættelser af Det Nye Testamente, Koranen og anden kristen eller muslimsk litteratur har brug for forklaringer i sidemarginalerne, og introduktioner, der understreger kontinuiteten med den jødiske tradition både indenfor kristendommen og islam og advarer læserne om antisemitiske passager.

Mens nogen indsats er gjort i den retning gældende kristendommen, skal disse bestræbelser udvides og gøres konsekvent i begge religioner.

Kataloget, skrevet af en række jødiske akademikere, herunder Dina Porat og Lawrence H. Schiffman, kræver også, at alle antisemitiske tekster og stykker af den kristne og muslimske arv bliver “identificeret og afvist”.

Andre anbefalinger er, at religiøse ledere og tænkere offentligt fordømmer kirke- eller kvasi-religiøse tekster skrevet af religiøse antisemitter.

Forslagene begrundes af, at guddommelige meddelelser altid, som dokumentet indikerer, altid kommunikeres af mennesker og derfor altid risikerer at være fejlagtige.

I kataloget over antisemitisme står der:

Guds åbenbaring er derfor blevet fordærvet af menneskelig fejlbarlighed. Begyndende i Det Nye Testamente udtrykker guddommelig åbenbaring i kristne hellige skrifter sig også som en form for had.

Hån og forvirring

Både Daily Mail’s kommentarfelt og på sociale medier udtrykker en del kommentarer hån, forvirring, og forundring over forslaget, fordi mange jøder og kristne hævder, at Bibelen er skrevet af jøder, og at jøderne gav kristendommen til de hvide. Mange oversættelser af Bibelen er også blevet lavet på baggrund af jødernes oversættelser til hebraisk fra de græske originale tekster af Det Nye Testamente.

Koranen nævner Jesus mere end fem gange så ofte som profeten Muhammad. Hvis Bibelen er skabt af jøder, burde de dermed også have haft en stærk indflydelse på koranens tilblivelse, mener nogle kommentatorer.

Nogle stiller også spørgsmålet om, hvorvidt kristne og muslimer omvendt skal værdikorrigere de “guddommelige” jøders Torah og Talmud.

I Talmud findes blandt andet beskrivelser af, hvordan den højeste jødiske domstol, Sanhedrin, straffer Jesus Kristus til i evighed i Helvede, ved at sætte ham i en kedel fuld af kogende afføring, et hadsk symbol, der ikke tilsvarende findes i hverken Bibelen eller Koranen.

Kilder:
Jewish leaders call for new editions of the Bible and the Koran to carry trigger warnings highlighting anti-Semitic passages

Relaterede artikler:
Jødisk magtnetværk laver en guide til at “stoppe antisemitisme”


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //