Kim Jong-un tilbyder Rusland 100.000 soldater

UKRAINEKONFLIKTEN: Nordkoreas leder Kim Jong-un har tilbudt Rusland 100.000 soldater i krigen mod Ukraine.

Nordkoreas leder Kim Jong-un (til venstre) og den russiske præsident Vladimir Putin (til højre). Foto: Præsidentens presse- og informationskontor, (CC BY 4.0).

Ifølge russisk militærekspert Igor Korotchenko har Nordkorea tilbudt Rusland 100.000 soldater i krigen mod Ukraine.

– Der er rapporter om, at 100.000 nordkoreanske frivillige er parate til at komme og tage del i konflikten, siger Korotchenko til den russiske tv-kanal Channel One Russia, skriver New York Post.

Han fortsætter:

– Hvis Nordkorea udtrykker et ønske om at opfylde sin internationale pligt til at bekæmpe den ukrainske fascisme, bør vi tillade dem.

Korotchenko udtaler endvidere, at Nordkoreas »rigdom af erfaring med kontrabatteribeskydning« er særligt interessant i lyset af Ukraines erhvervelse af amerikansk fremstillede HIMARS missilsystemer i juni.

Ifølge den sydkoreanske avis Daily NK har Nordkorea også tilbudt at sende mere end tusinde arbejdere for at hjælpe Rusland med at genopbygge den pro-russiske Donbas-region efter krigen.

– Med tanke på, at krigen ikke er slut endnu, planlægger regeringen at sende arbejdere på et passende tidspunkt, mens de overvåger situationen på jorden, siger en kilde til Daily NK.

 

Læs også:
»USA’s hykleri og arrogance bag krigen«


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Hvis Nordkorea kan tilbyde Rusland 100.000 soldater. Hvor mange soldater kan Kina så tilbyde Rusland? En million?

 • lil hitler says:

  hvor får i soldater fra, der stå “workers”, i jeres kilde henvisning?

 • Den første kilde beskriver 100.000 frivillige, og så er der et billede af mænd i militæruniformer på red og række. Jeg synes ikke det er urimeligt, at kalde dem soldater? Kilden du referere om arbejdere til beskriver de til sidst; “Ifølge den sydkoreanske avis Daily NK har Nordkorea også tilbudt at sende mere end tusinde arbejdere for at hjælpe Rusland med at genopbygge den pro-russiske Donbas-region efter krigen.”

  jeg forstår ikke lige dit problem?


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //