Koranafbrændingen blev gennemført i Malmø trods at politiet nægtede tilladelse

SVERIGE: Fredag blev den planlægte koranafbrænding gennemført i Malmø, trods at politiet nægtede tilladelse for manifestationen.

Efter at Rasmus Paludan og den svenske gadekunstner Dan Park blev nægtet af politiet at gennemføre en demonstration mod islam, hvor en planlagt afbrænding af Koranen var inkluderet, gennemførte medlemmer af Paludans parti Stram Kurs aktionen fredag, skriver Samhällsnytt.

Paludan havde tidligere ansøgt om og fået tilladelse til den islamkritiske demonstration, hvilken politiet trak tilbage efter pres og trusler fra muslimer så sent som onsdag.

I går præsenterede Park og Paludan alternative placeringer som Lund, Kristianstad, Helsingborg, Landskrona, Klipppan og Höör til at gennemføre demonstrationen, men tilladelsen fra politiet blev stadig nægtet med den begrundelse, at “sikkerheden ikke kunne garanteres”.

Koranafbrændingen blev gennemført som en markering af demonstrationsfriheden

I dag gennemførte medlemmer af Stram Kurs ikke desto mindre den spektakulære handling som et tegn på, at de nægter at give efter for trusler om vold og etablissementets eftergivenhed over for indvandrede folkegrupper og efter deres mening politiets alt for gennemgribende indskrænkelser af den grundlovssikrede forsamlings- og demonstrationsfrihed.

På en cykelsti midt i indvandrergettoen Rosengård blev der oprettet en kopi af Koranen, som blev sprøjtet med tændvæske og brændt. Vrede racefremmede var hurtigt på stedet og begyndte at true demonstranterne, som dog ikke lod sig forstyrre.

Politiet ankom hurtigt til afbrændingen af ​​Koranen

Politiet var også hurtigt på stedet og fokuserede ikke på mulige angribere, men på demonstranterne.

Mens en helikopter svævede i luften, blev partimedlemmerne fra Stram Kurs og Samhällsnytts reporter visiteret.

Malmøs etablissement og politiet manifesterede i fællesskab mod Koranforbrænding

I Malmø i torsdags gik repræsentanter for politiet, styrende politikere og både jøder, muslimer og kristne sammen og samlede sig i bønnerummet i Rosengårds kulturcenter for at protestere mod at ytringsfriheden skal omfatte koranafbrænding.

Malmøs magtelite samledes i torsdags for at manifestere mod alt for drastisk benyttelse af ytringsfriheden. Skærmdump: Twitter.

Blandt dem, der var samlet for at demonstrere mod afbrænding af Koranen, var blandt andet formand for Islamisk Forening i Malmø Ramadan Boussadi, rabbineren  Moshe-David Hacohen, S-kommunalpolitiker Katrin Stjernfeldt Jammeh, L-kommunalpolitiker Roko Kursar, oppositionpolitiker Torbjörn Tegnhammar (M), V-politiker Emma-Lina Johansson, MP-politiker Stefana Hoti, C-rigsdagsmedlem Niels Paarup-Petersen, kapellan Marcus Nylander, fungerende præst Karin Pråmel, imam Salahuddin Barakat, Tajeddin Farfour fra Islam-akademiet og en uidentificeret uniformeret politibetjent.

LÆS OGSÅ:
Muslimer jubler efter forbud mod koranafbrænding: Tak til Allah. Det betyder, at vi kan fjerne skarpskytterne og bomberne


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Based!

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Based Frikadeller!

 • Krautling says:

  Nice. Og efterfølgende chimpouts i Malmøstan. Det skal nok redpille et par svenskere omkring muslimer.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //