Krigszone København

KØBENHAVN: Krigszonelignende tilstande er blevet hverdag i Københavnsområdet. Her følger et overblik over den seneste tids voldsomme udvikling.

Illustrationsbillede. Foto: Jens Dresling.

Krigszonelignende tilstande er blevet hverdag i Københavnsområdet. De københavnske borgere kunne i fredags læse en anonym kæde-sms, som advarede om, at en stor bandekrig var brudt ud i hovedstadsområdet.

»Der er erklæret krig i Valby, Nørrebro, Ishøj, Vanløse og Amager. Hold dig langt væk fra de områder. Nørrebro menes der hele vejen fra Nørrebro til Brønshøj,« lyder det i beskeder, som fredag morgen har bredt sig hastigt i SMS-kæder og gruppe-samtaler på WhatsApp.

I kædebeskeden er påstanden, at der »er blevet erklæret en stor bandekrig, og der forventes meget skyderi, pas på med at tage ud om aftenen,« lyder det i beskeden, som slutter endnu mere dramatisk:

»De har sagt, at alle bliver skudt.«

Sjællandske politikredse har før og efter denne besked har travlt med at sikre kontrol over den ulmende situation med racefremmede krigere i Københavnske og sjællandske gader.

Her følger et overblik over den seneste tids voldelige udvikling:

Drab og trusler i Ishøj

To mænd mellem 20 og 30 affyrede skud mod en sort Audi ved et beboelsesområde på Gildbrovej i Ishøj, hvor en 22-årig mistede livet og en jævnaldrende blev ramt i ballen. En tredje mand skar sig på glas fra bilen.

Politikredsen nævner derudover en anden episode, der fandt sted tre dage forinden, 12. september.

Her blev to personer på en parkeringsplads ud for Ågården truet med pistol og gevær til at forlade den bil, de sad i, og som gerningsmændene efterfølgende kørte væk i.

Skud ved McDonalds

Midt- og Vestsjællands Politi nævner fire episoder i politikredsen, som menes at være relateret til bandekonflikten:

Den seneste fandt sted på vejen Over Bølgen, der ligger ved butikscentret Waves i Hundige ved Greve.

Her blev der affyret 15-16 skud efter to personbiler, som holdt på parkeringspladsen ved en McDonalds-restaurant.

Skuddene blev affyret af en maskeret mand i en mørk personbil, muligvis en BMW.

Tre episoder i Gersagerparken

Her blev beboerne i Gersagerparken ved Greve d. 27. august vækket af et højt brag, en eksplosion, som smadrede et opgangsparti med en kraft, der svarer til en håndgranat.

Samme boligkvarter kunne i sommer, 27. juni, været blevet drabssted, da en 27-årig mand blev ramt af skud i brystet affyret fra en bil.

Gersagerparken var også gerningsstedet, da en eksplosion fandt sted i foråret, 19. april om natten. Her blev flere biler ødelagt.

Knivoverfald på Nørrebro

Voldelige episoder mellem Brothas og NNV, som tidligere var en del af Brothas, i København.

Her fandt et knivoverfald sted 24. august på Nørrebrogade på det ydre Nørrebro, hvor en 28-årig mand blev såret i ballen, låret og armen.

51 våben beslaglagt

Mens visitationszonerne bliver håndhævet på Sjælland, blev der samtidigt gennemført en stor aktion på Fyn mod personer, der menes at distribuere våben til bandekonflikten.

Her slog betjente fra Københavns Politis afdeling Særlig Efterforskning Øst (SEØ) sammen med Fyns Politi til mod i alt 18 adresser – hovedsageligt i Odense – hvor i alt 51 våben blev beslaglagt.

– Det er vores klare opfattelse, at de her våben var målrettet den bandekonflikt, der kører på Sjælland, lød det fra Torben Henriksen, vicepolitiinspektør i SEØ, i den forbindelse.

Eksplosion ved pizzeria

En kraftig eksplosion i pizzeriaet Pizza 73 på Jyllingevej i København skaber store problemer i morgentraffikken.

Eksplosionen fandt sted ved 5.40-tiden og var så kraftig, at den kunne høres tre-fire kilometer væk.

Fem vinduespartier i bygningen er blevet knust og slynget tværs over vejen, hvor der også er knust en rude i bygningen på modsatte side.

Situationen forværres

De nyeste rapporter fra krigszone København tyder på, at situationen efter den advarende anonyme besked om en optrapning i bandekrigen lader til at være forværret.

Kraftig eksplosion ved restaurant

I dag, tirsdag d. 24. september, rapporterer flere aviser om en kraftig eksplosion som natten til tirsdag ødelagde facaden på en restaurant på Amager i København.

– Vi fik anmeldelsen klokken 03.30. Der er ingen meldinger om tilskadekomne, siger vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Sveistrup.

Knivoverfald på Amagerbrogade

Søndag d. 22. september blev en mand stukket ned på Amagerbrogade.

Københavns Politi har oplyst, at de ikke har anholdt nogen i forbindelse med episoden, og at de lige nu foretager undersøgelser på stedet.

Offeret er blevet kørt på Rigshospitalet.

Brande og eksplosioner i København

Fredag d. 20. september, sideløbende med at den advarende besked om bandekrig var i omløb, hærgede brande og eksplosioner København.

Første anmeldelse kom kort før midnat natten til fredag, hvor der var udbrødt brand i en café på Ålekistevej i Vanløse, siger Henrik Brix, vagtchef ved Københavns Politi, som meddeler, at der er tale om Cafe Vik.

Der er ifølge ham forlydender om, at der blev brugt en såkaldt molotovcocktail, men det er endnu ikke slået fast.

»Indtil videre er det bare forlydender. Det er ikke noget, jeg kan be- eller afkræfte på nuværende tidspunkt. Der skal først teknikere på,« siger han.

Klokken 00.36 fik Københavns Politi så yderligere en anmeldelse om brand.

Her var der tale om en bilbrand i Tingbjerg, hvor en rød Seat stod i flammer.

»Her kan jeg heller ikke sige noget om, hvorvidt der er tale om en bevidst handling,« siger Henrik Brix.

Klokken 00.45 fik også Københavns Vestegns Politi travlt, da der skete en eksplosion ved en villavej i Brøndby.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    Dette er blot endnu et eksempel på det anarko-tyranni vi lever i her i Danmark. Total anarki når racefremmede skyder efter hinanden og sprænger bygninger i luften og det voldsomste tyranni mod politiske dissidenter, som forsøger at rede det danske folk fra disse voldsmænd.

  • Godt at høre.
    Glæder mig til at det kommer til at være “Krigszone Danmark”


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //