Le Pen: Hjemsendelse af udlændinge bryder med det republikanske værdigrundlag

FRANKRIG: Præsidentkandidat Marine Le Pen mener, at de som har snydt sig til fransk pas er fuldgyldige franskmænd.

Skærmdump: BFM.tv.

Éric Zemmour fra partiet Generobring (fransk: Reconquête), som stiller op til præsidentvalget i april, har lovet at oprette et eget migrationsministerium til at udvise 100.000 uønskede udlændinge om året. Det vil sige immigranter, der er kriminelle, udgør en national sikkerhedstrussel eller er immigreret ulovligt.

Marine Le Pen fra partiet National Samling (engelsk: Rassemblement national) har i øjeblikket større opbakning end Zemmour i meningsmålingerne og kritiserer konceptet, som hun kalder anti-republikansk. Ifølge Le Pen opstod ideen hos Jean Yves Le-Gallou, et tidligere medlem af samme parti, som nu er gået over til Generobring. Selvom hun ikke selv ville have givet statsborgerskab til en række personer, der har fået det, kan statsborgerskabet ikke tilbagekaldes igen, når personer har fået indfødsret i medfør af loven, mener hun.

– De personer, der har fået fransk statsborgerskab, også dem, der har fået det på det grundlag, jeg stiller spørgsmålstegn ved, er fuldgyldige franskmænd, siger hun i et debatprogram på tv-kanalen BFM TV.

Første runde af præsidentvalget afholdes den 10. april.

Læs også:
Marine Le Pen har ødelagt Front National gennem moderation

Kilder:
Fria Tider


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //