Liz Truss afgår som premierminister

STORBRITANNIEN: Efter kun 44 dage træder Boris Johnsons efterfølger Liz Truss tilbage som Storbritanniens premierminister. Dette efter hun stod i spidsen for en regering midt i krisen, der ville sætte staten i gæld for at sænke skatten for landets rigeste.

Den daværende udenrigsminister, Liz Truss, var favorit til at tage over, da Boris Johnson blev tvunget ud som premierminister af sit eget parti i juli. Hun ser ud til primært at være blevet valgt – af sit eget parti og ikke folket – på grund af ideologisk renhed, for eksempel fortsat hård linje med hensyn til krigen i Ukraine på bekostning af sit eget folk og åbne loyalitetserklæringer til jødisk magt.

Men efter kun 44 dage ved magten er den nyvalgte premierminister Liz Truss tvunget til at træde tilbage, oplyser BBC. Dette efter en skandale, hvor Truss-regeringen producerede et budget med skattelettelser til de rige, som ville blive betalt ved yderligere at gældsætte staten.

Truss’ økonomiske politik, som er blevet stærkt betvivlet i betragtning af den alvorlige økonomiske krise, Storbritannien er i og er blevet modarbejdet af den britiske centralbank og endda inden for egne i partiet.

Under en pressekonference uden for Downing Street hævdede Truss, at Tory-partiet valgte hende som mandat til at føre en politik med skattenedsættelse og »økonomisk stimulans«.

— Jeg indser dog, at jeg ikke kan levere det mandat, som det konservative parti valgte mig til, siger Truss.

Faldende støtte til det konservative parti er fortsat, siden Truss overtog som partileder. Sir Keir Starmer, der er leder af Labour-partiet, opfordrer nu til, at der afholdes et nyt valg i Storbritannien.

En ny leder af Tory-partiet forventes at blive valgt i den næste uge, og indtil da vil Liz Truss fortsætte med at regere.

I forbindelse med, at Liz Truss blev valgt som ny Tory-leder og dermed automatisk blev landets premierminister, spåede mange, at hendes tid ved magten ville blive kort. Når Liz Truss træder tilbage i næste uge, vil hun gå over i historien som Storbritanniens kortest siddende premierminister.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //