Modstandsbevægelsens aktivister løsladt mens de venter på dom

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Den 11. oktober var der retssag mod Marcus Hansson og Sebastian Elofsson, der havde siddet varetægtsfængslet siden natten til den 11. september, mistænkt for grov vold.

Foto: Modstandsbevægelsen.

Trods mere end en måneds varetægtsfængsling og isolation fra omverdenen var de to aktivister i mærkbart godt mod under hele retssagen og kunne uden problemer tale for sig i retten.

Natten til valgdagen, søndag den 11. september, blev to af Den Nordiske Modstandsbevægelses aktivister anholdt i Örkelljunga, efter hvad der ser ud til at have været et opgør med meningsmodstandere, der saboterede valgplakater.

Flere kammerater var til stede for at støtte aktivisterne. Desværre fik kun to ad gangen adgang til retssalen, da den modstandersiden havde taget hele familien med, som blev prioriteret på tilskuerpladserne.

Foto: Modstandsbevægelsen.

Retssagen begyndte med, at anklageren læste sigtelsen op. Derefter var det de fornærmedes tur til at fortælle om hændelsesforløbet den pågældende aften. De sagde, at de er et par, og de påstod, at de helt uskyldige havde stået sammen med 7-8 personer ved en indkøbsvogn fuld af nedtagne valgplakater fra Den Nordiske Modstandsbevægelse. Alle disse siges derefter at være løbet fra stedet, da en af ​​modstandsfolkene tog dem på fersk gerning.

»Manden«, der har et forhold til pigen, lod hende i stikken og fortsatte med at løbe for livet, som han selv udtrykte det i retssalen. Da den påståede mishandling af pigen fandt sted, tog kæresten altså benene på nakken og løb ifølge hans egne oplysninger.

Senere skal han være vendt tilbage med pigens pas og derefter blevet klemt af en bil, hvilket intet vidne eller læge kunne bekræfte eller bevise. På trods af dette krævede han 38.000 kroner i erstatning, hvilket retten mente var et meget højt beløb.

Foto fra politiets etterforskningsprotokol af benet som påstås være blevet klemt mellom en bil og en metalstolpe. Udover lidt hævelse findes ingen andre skader dokumenteret.

Ifølge pigens udsagn skulle hun være blevet væltet og derefter slået 3-4 gange i ansigtet med boksehandsker. Der blev dog ikke fundet DNA fra hende på boksehandskerne. Endvidere kom det i retssagen frem, at pigen havde en svær opvækst og har været i kontakt med børne- og ungdomspsykiatrien siden hun var 9 år.

Efter nogle af vidnerne afgav forklaringer med modstridende oplysninger, var det tid til, at retten hørte de tiltaltes historier, som vil fremgå af opfølgende artikler, så de fremkommer bedst muligt.

Efter otte lange timer i retssalen kom endelig den glade nyhed om, at aktivisterne skulle løslades fra varetægtsfængslet i afventning af dom, på trods af at anklageren ønskede, at de skulle blive. De to glade aktivister kunne bydes velkommen i friheden af ​​deres kammerater, der havde været til stede under retssagen.

Aktivisterne takker for al den støtte, de har fået fra kammerater og sympatisører og ønsker, at uanset hvad landsretten beslutter, så vil kampen fortsætte på alle niveauer!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    Venstreorienterede er altid så latterlige og vattede.

  • Håber retten dømmer til fordel for de nordiske aktivister. Godt at de er ved godt mod og får støtte.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //