Jødisk rådgiver bryder med Orbán på grund af »nazi-tale«

UNGARN: Victor Orbán fordømmes af sin egen jødiske rådgiver, som nu har brudt med ham.

Ungarns statsminister Viktor Orban. Foto: European People’s Party, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons.

I kølvandet på den ungarske premierminister Victor Orbáns udspil i en tale i sidste uge om, at »ungarere ikke er et blandet folk og ikke har noget ønske om at blive det«, har en højtstående jødisk rådgiver brudt med statsministeren, skriver Politico.

Zsuzsa Hegedüs, sociolog og rådgiver for statsministeren i mere end ti år, fordømte Orbáns tale som antisemitisk og erklærede den i sit afskedsbrev »Goebbels værdig« og »en ren nazistisk tekst«.

Statsministeren svarede igen med et brev, hvori han afviste anklagerne og hævdede, at han har »nultolerance« over for antisemitisme og racisme.

Hegedüs svarede premierministeren med endnu et brev, hvori hun omtalte sine forældres oplevelser som »holocaust-overlevere« og påpegede, ifølge hende selv, at andre var døde, fordi »for mange mennesker var tavse, da hadet først dukkede op«.

Orbáns tale, der gav indtryk af at gå hårdt imod raceblanding, er nærmest blevet universelt fordømt af etablerede vestlige medier og kan muligvis tolkes som et forsøg på at formilde den mere radikale højrefløj i Ungarn, som voksede sig stærkere som et resultat af valget i 2022, og hvis støtte statsministeren nu har større behov for. Dette inkluderer den nyetablerede »Vort Hjemland«-bevægelse (ungarsk: Mi Hazánk Mozgalom), som brød igennem med 6 % af stemmerne. Vort Hjemland er blevet beskrevet som »nyfascistisk« og er blandt andet kendt for sin hårde linje mod LGBT-ideologi.

Læs også:
Ungarn: »Krigen i Ukraine bliver enden på Vestens dominans«
Viktor Orbán: »Vi vil bekæmpe Vestens befolkningsudskiftningsprogram«
Lav støtte til seksualisering af børn i Ungarn
Orbán om EU-anklager for homofobi: Jeg er en frihedskæmper

Kilder:
Politico
University of Oslo


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Sådan rykker man ved ‘the Overton window’

 • Asbjørn Nielsen says:

  Med alt respekt Lars, så vil jeg sige, at du tager fejl. Her er ikke tale om, at Orban ændre på debatten eller befolkningens holdning i Ungarn, men at han ændrer sig retorik for at komme nærmere de holdninger den ungarske befolkning havde i forvejen. Se eventuelt citatet: »ungarere ikke er et blandet folk og ikke har noget ønske om at blive det«. Han beskriver befolkningens holdning som den er, han sætter ikke nye mere radikale spørgsmål op som befolkningen skal tage stilling til. Det er altså en politiker, som skærper sin retorik for at samle stemmer fra en befolkningen uden at ændre på sin politik (som i Ungarns tilfælde er langt bedre end i vestens, men som stadig kunne forbedres – særligt for at øge fødselsraten). Dette ser vi også herhjemme når Socialdemokraterne, venstre eller konservative skærper deres retorik mod muslimer og parallelsamfund – ikke fordi politikerne har skiftet holdning, men fordi befolkningen er et helt andet sted en politikerne og denne kløft ikke længere er holdbar.

  Hvad værre er, så cucker han ud, efter en jøde stikker ham i ryggen pga. en tale. I stedet for at påpege denne jødes forræderi overfor hans regering og hendes had mod den ungarske befolkning og hendes ønske om at de udblandes det ungarske folk med andre grupper, så siger Urban at han “har »nultolerance« over for antisemitisme og racisme.” Hvis han ønskede at ændre på Overton windowet, så havde han kritiseret den jødiske indflydelse i Ungarn, noget som kun en lille andel af befolkningen kender til, i stedet for racisme og antisemitisme.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Uanset hvilken grund Orban har til at sige at »ungarere ikke er et blandet folk og ikke har noget ønske om at blive det«, er det i sig selv et skridt i den rigtige retning, at det er blevet sagt af folkevalgt leder i fuld offentlighed. Der er en tid før og en tid efter sådan en sætning er blevet sagt. Ellers ville vi jo heller ikke diskutere det her.
  Er det ikke venstrefløjen der siger at ord kan være vold? I så fald, må det her da være et flyvespark lige i solar plexus.
  Og har Orban ikke netop været efter George Soros i Ungarn? Jeg ved godt han har været i Israel og kysse grædemuren -med cowboyhat dog. Ikke med kalot. Og ja der er sikkert masser af anti-racistiske tilkendegivelser og deltagelse i holocaust højtidligheder osv.
  Det ændrer bare ikke ved, at vi nu er i en tid, hvor en Europæisk folkevalgt politiker offentligt har talt mod raceblanding.

 • Asbjørn Nielsen says:

  Der er ingen tvivl om, at denne tale har startet en vigtig samtale i resten af vesten, og det er selvfølgelig meget positivt. Ungarn er dog ikke som resten af vesten. De er meget mere konservative i deres kultur, og indvandring er endnu mere upopulært der, end det er her. Citatet »ungarere ikke er et blandet folk og ikke har noget ønske om at blive det« beskriver næsten 100% af den ungarske befolknings holdning til indvandring og raceblanding, og dermed kan udtalelsen per definition ikke være udenfor Overton Winduet (holdninger til et givent spørgsmål der er politisk og socialt acceptabelt) så det kan blive rykket.

  Man skal passe på med at ligge de standarder vi har med overton winduet i vesten, der er dikteret af censur og socialafpresning, når der bliver talt om indvandring, ned over Østeuropa. Urbans retorik er et forsøg på at samle stemmer fra mere ideologiske nationalistiske partier som Vort Hjemland«-bevægelsen (ungarsk: Mi Hazánk Mozgalom), ligesom vi har set med socialdemokraterne og konservative herhjemme, der har opsamlet mange af de tidligere DF-vælgere. Det vil heller ikke være en korrekt beskrivelse, at Mette Frederiksen har rykket på overton winduet gennem citatet “Det her handler om, at når man bruger S-togslinjerne i Storkøbenhavn, så skal man ikke være bange for at tage hjem om aftenen, fordi der er 15-17 indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt” selvom hun beskriver kriminaliteten unge indvandredrenge begår, og dette var utænkeligt at en statsminister ville gøre i 2010. Overton winduet er blevet rykket af andre mere radikale aktører, som er udenfor overton winduet, såsom NMB, Stram Kurs, og andre lignende aktører, hvilket Mette Frederiksen blev nød til at svare på for ellers ville hun miste stemmer til næste valg.

  Som jeg skrev tidligere, ville Urban kunne have rykket overton winduet på et ekstremt vigtigt spørgsmål som følge af denne sag. Han skulle blot forklare, at det er jødiske grupper der ønsker at påtvinge indvandring på Ungarn, og at jøder, som hans tidligere rådgiver, stikker ham i ryggen fordi han kæmper imod det.

  Citatet fra Mette Frederiksen er taget herfra: https://www.tv2lorry.dk/lorryland/mette-f-fremhaever-eksempel-fra-s-tog-forud-politiforhandlinger

 • !Torben Have says:

  Godt nok. Men selv om vi efterhånden har set mangen en politiker tage afstand for fremmedinvasion og befolkningsudskiftning, så har vi endnu til gode at opleve en folkevalgt trække racekortet offentligt.

  Næppe nogen af os racister, altså racebevidste danskere, ungarer, tyskere, russere, skandinaver med flere, tvivler på, at vi snart vil opleve en politiker, der offentligt og utvetydigt står frem med sin tro på racens altafgærende betydning for vore folks og nationers fremtidige eksistens.

  Og, hvis jeg lige, og uvist for, hvilken gang, må gentage min advarsel til alle jer opportunistiske levebrødspolitikere: Modige statsmænd bliver morgendagens
  helte!

  • Asbjørn Nielsen says:

   Jeg er helt enig i, at det er et skridt i den rigtige retning vi ser her, spørgsmålet er, hvorfor skete dette. Jeg vil mene, at det ikke er pga. at politikkerne i vesten har skiftet deres holdning (til indvandring i danmark såsom mit Mette Frederiksen eksempel, og til raceblanding i Ungarns tilfælde), men fordi politikkerne er blevet presset til denne ændring af mere radikale grupper.

 • Kig på hvordan kvinderne her i norden ser ud. Vi har avlet kønne mennesker gennem generationer, men nu hvor vores kvinder kan spille os ud med en abekat kommende udefra, se så hvor grim befolkningen er blevet. Det er ikke fordi abekatten er bedre end hvide mænd, men fordi det er et taktisk valg fra kvindernes side af. Det er hovedgrunden til at du altid, lige meget hvor godt du har gjort ting her i livet, altid får at vide af kvinden at det aldrig er godt nok. Du troede måske livet er til for to, men sådan er det ikke. Vores kvinder er narcissister, de tænker kun på dem selv livet igennem, og skulle det ske at de tænker på andres befindende, så det kun for at kamuflerer deres egen svaghed eller for at finde svaghed ved andre mennesker, så de kan knuses. Når det sker at vores kvinder blander blod med abekatten er det kvindens avl der betaler prisen med et ringe udseende og en lav intelligens, og moderens datter kan ikke udnytte mændene som moderen kunne det, hvor mændene bød noget men aldrig modtog noget, moderen kunne nemlig sælge sig selv som en slags merchandise til højstbydende pga af hendes gener, men desværre for hende bliver det efterhånden kun til at blive abernes dronning, de nordiske gener gav moderen køb på ved mødet med abekatten. Hendes datter er fanget i et fængsel af datterens egen rædsel, se det for dig, en blond pige med abeører, hale og hænder som fødder. Det er så dette avl moderen fra små kaldte sine små trolde, med god grund. Og vi er nok også nødsaget til at kaldt avlet små rotter i nærmeste fremtid. Datterens eneste mulighed for at gøre sig attraktiv med, er metoden at sulte det modsatte køn tilstrækkeligt seksuelt. Folk der sulter, æder gerne en papkasse for at blive mæt. De nordiske kvinder har vanæret det nordiske genetiske materiale gennem generationer gennem den samme lille leg hvor de spiller aberne mod nationens hvide mænd.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  kvinder

 • Anders And says:

  Mon ikke de alle sammen bliver hvide hvis de bor her tilstrækkeligt længe? Grønlændere er mørke i huden fordi sneen reflekterer solen og der er en masse D-vitamin i de fisk de spiser.
  Jeg kan sagtens følge en del af Jeres forargelse, og race-teori er bestemt ikke uinteressant (de har videnskaben også bekræftet adskillige gange), men det er jo ikke kun kvinder der opfører sig tåbeligt; hvis jeg ikke ta’r meget fejl er de fleste frimurere, journalister, erhvervsfolk og politikere af hankøn..Dertil kommer de famøse drukture til Thailand og Phillipinerne!
  Apropos frimurere så tilbeder de højest-rangerende Moloch, så logerne er tilsyneladende sat op af de såkaldte Ashkenazi-jøder, som har en lang historie med Rusland, som man får smadret med først Bolshevismen, dernæst WW2 (som kun kunne lade sig gøre i kraft af investeringer fra USA) og de seneste +20 år det uigennemskuelige og uforudsigelige Putin-regime.
  Min pointe er ganske enkelt at det er en hund der løber efter bolden mens en løve er fokuseret på den der kastede den!

  • Asbjørn Nielsen says:

   Race er ikke udelukkende et spørgsmål om hudfarve, men om temperament, intelligens, social adfærd, kultur og meget mere.

   Der er ingen tvivl om, at vi også har problemer blandt forræderiske elementer i blandt vores egen befolkning, særligt i magtfulde positioner, som selvfølgelig også skal løses. Og nej, det er selvfølgelig ikke kun kvinder der udlever skadelig adfærd, for at nævne et eksempel var det den mandlige statsminister Poul Schlüter der åbnede op for indvandringen. Mht. raceblanding så tyder den data jeg har set fra USA på, at de oftere er mænd, der raceblander, end kvinder blandt hvide. Dette kan dog ikke overføres 1 til 1 til Danmark, da der er store kulturelle og demografiske forskelle.

   Jeg vil mene, at ingen går så meget efter manden, fremfor bolden, som NMB. Læs eventuelt “Vores vej del 2”, der handler om en langsigtet plan for at genvinde magten fra den globale zionistiske elite. https://www.nordfront.dk/vores-politiske-maal-del-2/


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //