Palæstinensisk frihedskæmper: “Zionisterne er bange for Irans styrke”

MELLEMØSTEN: En af lederne af den palæstinensiske modstandsbevægelse, Islamisk Jihad, hævder, at palæstinenserne er på offensiven mod besættelsesmagten. Han mener, at israelerne frem for alt frygter Irans støtte til den palæstinensiske frihedskamp.

Hussain Baraka fra den palæstinensiske modstandsbevægelse Islamisk Jihad. Foto: IRNA.

I begyndelsen af juli gennemførte israelske styrker en “antiterror-kampagne” mod den palæstinensiske lejr Jenin på Vestbredden. FN’s ekspertgruppe har allerede vurderet aktionen som en potentiel krigsforbrydelse.

“De israelske styrkers operationer på den besatte Vestbred, hvor de dræbte og sårede den besatte befolkning, ødelagde deres hjem og infrastruktur og vilkårligt flyttede tusinder, udgør betydelige overtrædelser af internationale love og konventioner og kan udgøre krigsforbrydelser,” skriver eksperterne i en erklæring, der citeres af Al-Jazeera.

I et interview med det iranske nyhedsbureau IRNA kommenterer Hussain Baraka, en af lederne af den palæstinensiske modstandsbevægelse Islamisk Jihad, de seneste kampe mod zionisterne på Vestbredden.

Ifølge Baraka skal palæstinenserne bekæmpe en fjende og en regering, der får støtte fra “en hel verden”, især vestlige lande samt “visse regimer i regionen, der har kompromitteret med zionistregimet.” Han mener også, at den stærke modstand, israelerne mødte i Jenin, kun udgør “et lille fragment af modstandsbevægelsens styrke over for besættelsesregimet”.

Desuden hyldede Baraka Irans støtte til palæstinenserne og hvordan landet har hjulpet med at styrke og forene de forskellige modstandsgrupper i Palæstina. Ifølge Baraka er zionisterne “skrækslagne over for den iranske styrke, den islamiske revolution og imam [Ruhollah] Khomeinis idealer”.

– Fjenden bør være godt klar over den massive støtte til Palæstina og at brødre i Iran, Irak, Syrien og Yemen står sammen med det palæstinensiske folk, tilføjede Baraka.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //