Den Blåsorte Bevægelse afregistreres som parti

FINLAND: På trods af at Den Blåsorte Bevægelse, Sinimusta Liike, opfyldte alle krav, da de registrerede deres parti i 2022, er selve registreringen nu blevet ophævet. Det sker efter en afgørelse fra den finske Højesteret.

Den Blåsorte Bevægelses leder, Tuukka Kuru.

Det var i 2022, at organisationen Sinimusta Liike (Den Blåsorte Bevægelse) formåede at indsamle de 5.000 underskrifter, der kræves for at registrere et parti i Finland. Siden da har de blandt andet deltaget i sidste års parlamentsvalg. Selvom de ikke kom ind i parlamentet, havde den radikale nationalistiske bevægelse stor succes i det symbolske ungdomsvalg.

Det finske justitsministerium har dog ført en kampagne for at annullere partiets registrering. Nu har den finske Højesteret givet staten ret og ophæver derved partiet Sinimusta Liike.

Svenske Yle skriver, at justitsministeriet ændrede holdning til Sinimusta Liike, da de “gennemgik bevægelsens nye program”. Organisationen blev også anklaget for at have vildledt myndighederne ved at vedtage deres partiprogram efter registreringen.

Ifølge den finske Højesteret er Sinimusta Liikes målsætninger som parti “ikke forenelige med menneskerettigheder og demokratiske principper”.

I en udtalelse på deres hjemmeside skriver Sinimusta Liike, at den finske Højesteret især har fokuseret på, at partiprogrammet tilskynder til etnisk registrering i Finland med det formål lettere at repatriere racefremmede, samt et forslag om at indføre en lov af tyrkisk model, der kriminaliserer fornærmelse af den finske nation eller finske nationalhelte.

“Ifølge denne fortolkning har samfundet ret til at forsvare minoritetsgruppers ære, men ikke sin egen indenlandske befolkning,” skriver bevægelsen gennem deres leder Tuukka Kuru.

Kuru konstaterer også, at dommen kommer på et passende tidspunkt for at forhindre, at bevægelsens medlemmer stiller op i EU-valget, da processen med at omgå beslutningen tager for lang tid. De skriver dog, at arbejdet med at danne et parti, der blev påbegyndt allerede i 2020, ikke har været forgæves.

“Foreningens bestyrelse har til hensigt at meddele mere detaljerede planer inden for de nærmeste dage og begynde at planlægge et nyt partiprogram for at genvinde vores partistatus. Dette ville også indebære en ny kampagne for at indsamle underskrifter, hvis systemet, der foragter nationalisme, overhovedet giver os muligheden,” skriver Kuru.

Endelig lover Kuru, at arbejdet for det finske folk fortsætter trods modgangene. Han byder også alle velkommen til bevægelsens antikommunistiske 1. maj-fest i Tampere, som vil blive afholdt som planlagt, selvom Sinimusta Liike ikke kan deltage i EU-valget.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    De zionistiske styrer tillader ingen kritik eller modstand

  • Sådan er det når man er hersket af jøder og zionister, jeg er overbevist om at der er INGEN politisk/civiliseret løsning på dette problem, europa har haft hårdt brug for en borger krig mod dets ledelse i laaaaang ting, kommer den? Eller bliver de dumme almene endnu engang vildledt af deres zionistiske ledelse, til at kæmpe Islam når de mener tiden er klar, men aldrig vende sig mod den ledelse på toppen som har politisk orkestreret alt det vi ser foran os?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //