Patriot Front-aktivister løsladt – tilbage i byen næste aften

USA: De 31 Patriot Front-aktivister som blev arresteret forud for en demonstration denne weekend er løsladt. Aftenen efter gennemførte de aktivisme i Coeur d’Alene.

Det var i sidste weekend, at den amerikanske aktivistorganisation Patriot Front skulle afholde en moddemonstration mod en såkaldt »pride-festival« i Coeur d’Alene, Idaho.

Inden demonstrationen begyndte, blev alle 31 aktivister anholdt på stedet, mistænkt for at »forberede sig til optøjer«. En anholdelse, der tiltrak nationale mediers opmærksomhed i USA.

Organisationen har nu meddelt, at alle aktivisterne er blevet løsladt fra varetægtsfængslingen, og at byen Coeur d’Alene blev besøgt natten efter anholdelsen. En video viser hændelsesforløbet fra aktivisterne satte sig ind i lastbilen, til de var på vej til varetægtsfængslingen.

På trods af at der blev beslaglagt masser af kameraudstyr og andet af politiet, lykkedes det at gemme et kamera væk, som de nu efterfølgende har kunnet offentliggøre filmmaterialet fra.

Efter at kammeraterne var blevet genforenet uden for politistationen, vendte de tilbage til byen for i stedet at holde en offentlig flyvebladsuddeling.

– Så vi er tilbage i Coeur d’Alene. Vi blev groft afbrudt i vores forsøg på at holde en demonstration i går, siger Patriot Fronts leder Thomas Rousseau.

De lokale, som havde set aktivisterne på tv aftenen før, hyldede dem som helte. Folk kom fra alle retninger for at tilbyde dem øl, give dem en high five og give hånden til aktivisterne.

– Vi er glade for, at i er ude, siger en forbipasserende kvinde.

– I burde besøge byen oftere, vi ses snart, siger en anden person.

Læs også:
Amerikanske Patriot Front ulovligt tilbageholdt for »konspiration om optøjer« ved homoparade


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • sejt

  • Noel khamo says:

    Sådan!!!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //