Prisvindende journalist: “USA og Norge samarbejdede om sabotagen af ​​Nord Stream”

VERDENEN: I en omfattende afsløring skriver den Pulitzer-prisvindende journalist Seymour Hersh om, hvordan CIA og den amerikanske flåde i samarbejde med den norske flåde placerede sprængstoffer på Nord Stream 1 og 2. Ordren om at sabotere de tysk-russiske gasledninger kom direkte fra præsident Biden.

Den 7. februar 2022 holdt præsident Joe Biden en pressekonference sammen med den tyske kansler Olaf Scholz. Der lovede Biden, at han ville sikre, at den nybyggede Nord Stream 2-gasledning – som ville fordoble tysk import af billig russisk naturgas – ville blive trukket tilbage, hvis Rusland turde trodse hans autoritet og invadere Ukraine.

— Hvis Rusland invaderer, det vil sige hvis kampvogne eller tropper krydser grænsen til Ukraine, så vil der ikke længere være en Nordstream 2. Vi vil sætte en stopper for det, lød Bidens nu berygtede løfte.

– Jeg lover dig, at vi vil være i stand til at gøre det, præciserede Biden til journalister, der ikke helt kunne tro, hvad de hørte.

Blot to dage tidligere udtrykte Bidens viceudenrigsminister, den berygtede globalistiske jødinde Victoria Nuland, sig på lignende måde. Nuland er blevet udpeget som arkitekten bag NATO-kuppet i Ukraine i 2014 og den igangværende krig i landet. For nylig roste hun åbent Nord Stream-sabotagen i den amerikanske kongres.

– Jeg vil gerne være meget tydelig over for dig i dag. Hvis Rusland invaderer Ukraine, vil Nord Stream 2 på en eller anden måde ikke gå videre, sagde hun under en pressebriefing i udenrigsministeriet den 5. februar sidste år.

Hvad ingen vidste på det tidspunkt, var, at en hemmelig gruppe af CIA-agenter og US Navy-personale allerede var dybt involveret i planerne om at placere sprængstoffer på Nord Stream-gasrørledningerne.

Det er nu blevet afsløret af den jødiske journalist Seymour Hersh, som offentliggjorde resultaterne af et omfattende forskningsarbejde om sabotagen af ​​Nord Stream. Hersh skrev om Watergate-skandalen for New York Times tilbage i 70’erne, har vundet adskillige priser og også tidligere kommet med kontroversielle afsløringer. Han anklagede blandt andet Barack Obamas administration for at lyve om omstændighederne omkring al Qaeda-lederens død Osama bin Ladens og var en af ​​de journalister, der tilbageviste løgnene om, at Syriens præsident, Bashar al-Assad ville have brugt kemiske våben mod hans befolkning.

Hersh har publiceret artiklen på sin egen blog, og den indeholder oplysninger fra en kilde, der havde direkte adgang til den hemmelige gruppe, der på ordre fra Joe Biden udarbejdede en plan for, hvordan man neutraliserer ikke kun Nord Stream 2, men også Nord Stream 1.

Gruppen blev sammensat af Bidens nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan. Der var forskellige ideer om, hvordan Nord Stream kunne angribes – lige fra brug af ubåde til nedkastning af bomber fra fly. Uanset hvad skal planen holdes strengt hemmelig, konkluderede CIA-repræsentanterne.

– Det var ikke for små børn. Hvis angrebet kunne spores tilbage til USA, er det en ren krigserklæring, siger en kilde med indsigt i processen.

LÆS OGSÅ: Nord Stream-sabotagen: Hvem har et motiv?

Da Joe Biden åbent erklærede sine intentioner om Nord Stream, blev gruppen, der planlagde sabotagen, chokeret.

– Det var som at placere en atombombe på jorden i Tokyo og fortælle japanerne, at vi agter at sprænge den i luften. Planen var, at muligheden for at gennemføre planen ville eksistere efter invasionen og ikke at den ville blive offentliggjort. Enten forstod Biden ikke dette, eller også ignorerede han det, sagde Hershs kilde.

Men Bidens offentlige afsløring af Washingtons hensigter skabte en mulighed for den hemmelighedsfulde planlægningsgruppe. Nogle af CIA-bosserne, der var en del af gruppen, fortolkede Bidens træk, som at dette ikke længere var en “hemmelig mulighed”. Det betød, at Nord Stream-sabotagen ikke længere blev betragtet som en “covert operation”, men i stedet en klassificeret efterretningsoperation støttet af det amerikanske militær.

– Der var ikke længere noget lovkrav om at rapportere operationen til Kongressen. Det eneste, man skulle gøre nu, var bare at gøre det, mens man holdt det hemmeligt, siger kilden.

LÆS OGSÅ: Hvorfor blev Nord Stream saboteret?

Norge kan man stole på
Ret hurtigt blev det besluttet, at dykkere fra søværnet skulle bruges til at placere sprængstoffer på gasledningerne. USA har allerede en håndfuld militærbaser i Norge, inklusive en ny ubådsbase. Man har også leveret en flåde af P8 Poseidon patruljefly til Norge og udvidet en norsk luftbase, hvilket Norge gengældte ved at haste en såkaldt SDCA-kontrakt igennem, der giver USA juridisk jurisdiktion over amerikanske soldater, der begår forbrydelser i Norge, samt norske borgere, der er mistænkt for forbrydelser mod amerikansk tilstedeværelse.

Dette sammen med, at den fanatisk anti-russiske nordmand Jens Stoltenberg leder NATO som generalsekretær betød, at Norge blev set som et perfekt land at bruge som base for operationen. Man mente også, at de norske sikkerhedstjenester og militæret ville være samarbejdsvillige og i stand til at holde operationen hemmelig.

– De hader russere, og den norske flåde var fuld af fremragende sejlere og dykkere med flere generationers erfaring i ekstremt rentabel olie- og gasudvinding i havet, siger kilden.

I marts mødtes repræsentanter fra den amerikanske planlægningsgruppe med folk fra den norske sikkerhedstjeneste og den norske flåde. Søværnet regnede hurtigt ud, at det perfekte sted at placere sprængstoffer var få kilometer uden for Bornholm. Det blev besluttet, at dykkerne skulle operere fra en norsk minestryger Alta og placere C4-sprængningspulver dækket af beton på gasledningerne.

Det svenske værnemagt blev underrettet
For at undgå opdagelse af den danske og svenske flåde blev det besluttet at “informere” folk i de respektive forsvarsstyrkers hierarki om, at der ville finde en form for hemmelig aktivitet sted uden for Bornholm, hvilket ikke skulle oplyses nærmere. Folk blev udvalgt med autoritet til at feje sådanne observationer under gulvtæppet.

– Det, de fik at vide, og det de vidste, var bevidst forskelligt, siger Hershs kilde.

Det står dog ikke klart, om den øverstkommanderende Micael Bydén selv var informeret. Men set i bakspejlet har vi erfaret, at han havde travlt med at være sin kone utro med politimester Linda Staaf og senere også forlod sit ægteskab på over to årtier med hende.

De valgte at placere operationen under NATO-øvelsen BALTOPS 22, som skulle afholdes i juni, hvor hele Østersøen myldrede med NATO-skibe. Den amerikanske sjette flåde blev overtalt til at inkludere en “forsknings- og udviklingsøvelse” ud for Bornholm i programmet. Der ville NATO-dykkere øve sig i at placere miner og senere bruge teknologi til at opdage og ødelægge minerne.

Sprængstofferne ville blive placeret af amerikanske dykkere under afslutningen af ​​øvelsen sammen med en 48-timers timer, så både amerikanerne og nordmændene ville være langt væk ved den første eksplosion.

Det kunne Joe Biden dog ikke lide, som mente, at 48 timer var for tæt på øvelsen. I stedet skulle de i sidste sekund komme med en plan for at detonere sprængladningerne på afstand. Problemet var at finde et signal, der var både unikt og kraftigt, så baggrundsstøj fra havet ikke ville aktivere sprængladningerne. I sidste ende blev det besluttet at bruge en hydrofonbøje, som blev nedkastet af den norske flåde fra et fly den 26. september. Signalet blev spredt i havet og kun timer senere eksploderede tre af de fire sprængladninger på Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Tyskland er allerede begyndt at acceptere sandheden
I kølvandet har medierne i Vesten trofast valgt at være en megafon for magten ved utvivlsomt at pege på Rusland som skyldig i sabotagen af ​​dets egne gasledninger. I Sverige, Danmark og Tyskland har de indledt forundersøgelser, hvor de i et vist omfang samarbejdede, men afviste at dele resultaterne med Rusland.

I andre dele af verden og blandt uafhængige medier i Vesten så man dog hurtigt det åbenlyse: At USA og NATO står bag. Det skrev undertegnede for eksempel i en artikel kort efter forbrydelsen.

LÆS OGSÅ: Hvorfor blev Nord Stream saboteret?

For nylig kom anklageren, der leder den tyske forundersøgelse, ud og meddelte, at der ikke var fundet noget, der tyder på russisk involvering i sabotagen. I en artikel i The Times har anonyme tyske politikere forklaret, at de er begyndt at indse, at en allieret stat kan stå bag. Da en oppositionspolitiker i forbundsparlamentets sikkerhedsudvalg anmodede om oplysninger om Nord Stream, fik hun at vide, at det var klassificeret for at beskytte Tysklands forhold til “allierede landes efterretningstjenester”.

Som du ved, er Tyskland blevet værst ramt af sabotagen, som dog førte til voldsomme energipriser og inflation i hele Europa. Desværre har det også længe været kendt, at CIA “informerede” Tyskland om, at de havde oplysninger om et planlagt angreb på Nord Stream blot få uger før eksplosionerne. Da CIA-advarslen kom, var der allerede anbragt sprængstoffer på gasledningerne.

I USA har ikke kun Victoria Nuland rost sabotagen. USA’s jødiske udenrigsminister Anthony Blinken forklarede kort efter eksplosionerne til et samlet pressekorps, at der var meget for USA at drage fordel af, hvad der var sket.

— Det er en fantastisk mulighed for én gang for alle at fjerne afhængigheden af ​​russisk energi og dermed tage fra [den russiske præsident] Vladimir Putin våbengørelsen af ​​energien som et middel til at fremme hans imperialistiske ambitioner. Det er meget vigtigt, og det giver en enorm strategisk mulighed i de kommende år, men i mellemtiden er vi fast besluttet på at gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at konsekvenserne af alt dette ikke falder på borgerne i vores lande, eller for det sag, rundt om i verden, sagde Blinken i september sidste år.

Hershs kilde kommenterer også Bidens beslutning om at beordre den største terrorhandling mod civil infrastruktur i moderne tid.

– Jeg må indrømme, at fyren har nosser. Han sagde, at han ville, og det gjorde han.

På spørgsmålet om, hvorfor Rusland ikke har reageret på angrebet, svarer kilden, at russerne måske vil have muligheden for at gøre noget lignende mod USA.

– Det var en smuk dækkehistorie. Bagved stod en hemmelig operation, der gjorde det muligt for eksperter på området at bruge udstyr, der brugte et hemmeligt signal, sagde kilden.

— Den eneste fejl ved operationen var beslutningen om at udføre den.

Det Hvide Hus reagerede kun på Seymour Hershs kontaktforsøg med en e-mail, der hævdede, at “dette er falsk og fuldstændig opdigtet” . En CIA-talsmand siges at have svaret næsten ordret på en lignende måde, idet han skrev: “Denne påstand er fuldstændig og grundlæggende falsk”.

I de vestlige medier har interessen for Hershs artikel været overraskende kølig. I stedet for at skrive om de kompromitterende oplysninger, der fremgår af artiklen, har de valgt at lave en nyhed om, hvordan Det Hvide Hus og CIA nægter enhver involvering. Sandheden om Nord Stream er måske endelig dukket op, men løgnene ser ud til at fortsætte som normalt, mens almindelige arbejdere i Europa betaler prisen med deres elregninger.

//Simon Holmqvist


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • USA er en vanvittig terrorstat

  • 3 jøder stod bag et angreb på europæisk infrastruktur og medierne er fuldstændigt tavse. Vi lever i en syg verden.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //