Putin udpeger »globalistelite« som verdens fjende

RUSLAND: Under sin tale ved Moskva-konferencen om international sikkerhed holdt den russiske præsident Vladimir Putin en ildtale mod globalismen og en international elite, der fastholder »nyliberal totalitarisme« ved at fremprovokere kaos og konflikter i hele verden.

Skærmbillede: en.kremlin.ru Putin holdt en anti-globalistisk tale under Moskva-konferencen om international sikkerhed.

For nylig blev den tiende årlige Moskva-konference om international sikkerhed afholdt i Ruslands hovedstad, hvor repræsentanter fra 35 forskellige lande deltog.

Under konferencen holdt den russiske præsident Vladimir Putin en ildtale mod globalismen og en »vestlig globalistisk elite«, der gør alt for at modarbejde »lande og folk, der vælger en vej til fri og uafhængig udvikling baseret på deres særskilte identitet, tradition og værdier«.

– Disse processer modarbejdes af en vestlig globalistisk elite, der provokerer kaos, giver næring til gamle og nye konflikter og arbejder for den såkaldte indeslutningspolitik, som de facto handler om at underminere alle alternative, suveræne muligheder for udvikling, sagde Putin.

Præsidenten fortsatte med at forklare, at denne globalistiske elite »vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at bevare hegemoniet og magten, der er ved at glide ud af deres hænder«. Ifølge Putin er den globalistiske elites hegemoni hele verdens forfald i fornægtelse og mørklægning af virkeligheden, afskaffelse af kultur og »nyliberal totalitarisme«.

 

Derfor blev den »militære specialoperation« iværksat

Ydermere sagde Putin, at dette er grunden til, at globalisterne forsøger at øge deres militære magt ved at udvide NATO mod øst i Europa og erhverve nye alliancer i Sydøstasien. Dette er også grunden til, hævder Putin, at NATO valgte at udpege Ukraine som »kanonføde« ved at give næring til anti-russisk stemning i landet, samtidig med at det gav Kiev-regimet våben og vendte det blinde øje til, hvordan »indbyggere i Donbass blev dræbt i tusindvis«.

»Det er under disse omstændigheder, vi har taget beslutningen om at gennemføre en særlig militær operation i Ukraine«, fortsatte Putin og hævdede, at »operationen« er »fuldt ud i overensstemmelse med FN-pagten«. Ifølge Putin har det været meget tydeligt, at målet med det militære angreb på nabolandet er at »sikre sikkerheden for Rusland og dets borgere og beskytte indbyggerne i Donbass mod folkemord«.

 

Skaber konflikter for at skjule sine egne fejl

Putin mener samtidig, at det er tydeligt, at USA gør alt for at trække konflikten i Ukraine ud så længe som muligt. Dette samtidig med at man forsøger at fremprovokere konflikter i Asien, Afrika og Sydamerika.

– Det er almindelig kendt, at USA for nylig gjorde et bevidst forsøg på at føje brændstof til ilden og skabe problemer i Stillehavsregionen, konstaterede Putin.

Den russiske præsident beskriver amerikanske »eskapader i Taiwan«, såsom Nancy Pelosis besøg på den selvstyrende ø, som mere end blot »en eventyrrejse for en uansvarlig politiker«. Ifølge Putin er det en »omhyggeligt planlagt provokation«.

— Det er en del af en målrettet og bevidst amerikansk strategi designet til at destabilisere situationen og så kaos i regionen og i hele verden. Det er en ubehøvlet udstilling af respektløshed over for andre lande og over for deres egne internationale sammenslutninger.

Ifølge Putin er det klart, at den globale elite blandt andet gør dette for at »flytte deres egne borgeres opmærksomhed fra presserende socioøkonomiske problemer« såsom »faldende levestandard, arbejdsløshed, fattigdom og afindustrialisering« i Vesten.

– De vil flytte skylden for deres egne fiaskoer til andre lande, nemlig Rusland og Kina, som forsvarer deres eget perspektiv og skaber selvstændig udvikling uden at underkaste sig den overnationale elites diktater, fortsatte Putin.

 

Den globalistiske elites »unipolære verden« er snart forbi

Endelig erklærede Putin, at denne orden, som han kalder den »unipolære verden«, nu er ved at være forbi. »Uanset hvor stærkt modtagerne af den nuværende globalistiske model klæber sig til denne velkendte tilstand, er den dødsdømt«, erklærede Putin og bemærkede, at »de historiske og geopolitiske ændringer går i en helt anden retning«.

I stedet for den unipolære verden styret af en globalistisk elite med »nyliberalt tyranni«, tror Putin, at en »multipolær verden« vil opstå. Denne rækkefølge af frivilligt og ligeværdigt samarbejde mellem stater frem for underkastelse vil gennemsyre internationale relationer ifølge Putins vision.

— Jeg vil understrege, at den multipolære verden, baseret på international ret og mere retfærdige relationer, åbner nye muligheder for at imødegå fælles trusler, såsom regionale konflikter og spredning af masseødelæggelsesvåben, terrorisme og cyberkriminalitet. Alle disse udfordringer er globale, og de ville derfor være umulige at overvinde uden at kombinere indsatsen og potentialet i alle stater, sagde Putin.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //