Randers bygger en væltet statue til 4.5 millioner kroner

IKONOKLASME: Mens »woke-bevægelsen« verden over vil fjerne monumenter, har Randers Kommune besluttet at bygge en allerede væltet statue.

Mens venstreekstremister over hele verden tager stilling til, om man skal vælte gamle monumenter af krigsherrer, slavehandlere og statsoverhoveder, er Randers Kommune nu i færd med at opføre en allerede væltet statue.

Statuen der har titlen »Den væltede mand« skal stå midt i Randers og koster Randers Kommune 3 millioner kroner, mens erhvervslivet har indsamlet 1,5 millioner kroner.

Kunstneren, Erik A. Frandsen, har udformet en skitse til projektet, der viser, hvordan skulpturen i grove træk kommer til at forme sig. Den viser intentionen med projektet og vil efterfølgende blive yderligere tilpasset både kunstnerisk og anlægsmæssigt. Ifølge Erik A. Frandsen understreger og tydeliggør det væltede monument de forandringstider, vi lever i. I skitseforslaget skriver Erik A. Frandsen, at: »den 8 meter høje og 1.5-2 tons tunge, sprøjtemalede aluminiumsskulptur, som er væltet ned af sin alt for lille sokkel, nu ligger og udfordrer og understreger de bevægelser og strømninger, der sætter spørgsmålstegn ved hierarkierne i vores samfund. Tidernes foranderlighed og den folkelige forankring i vores magtsymboler«.

Læs også:
Den store udrensning
Anti-hvid heksejagt på statuer fortsætter – Christopher Columbus er faldet
Berømt statue på Grønland overmalet med rød maling
Statue af ammende »mand« indviet i Aarhus
Borgmester vil hylde raceoprørere med nye vejnavne
 

 

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //