Rittenhouse gjorde intet forkert

USA: Skytten i Kenosha, den 17-årige Kyle Rittenhouse, er nu arresteret og anklaget for mord, men efter alt at dømme gjorde han intet forkert, da han blot forsvarede sig mod en gruppe som overfaldt ham. Tobias Lindberg reflekterer.

Kyle Rittenhouse forsvarede sig  handlekraftigt mod flere angribere.

Søndag blev der frigivet et filmklip, der viste, hvordan en sort mand i Kenosha, Wisconsin, blev skudt flere gange af politiet, efter at han under en kamp med politiet havde forsøgt at trække en kniv, som han havde i bilen. Hændelsen udløste store optøjer, hvor hovedsagelig anarkister og BLM-tilhængere var ansvarlige for volden og ødelæggelsen.

Under den tredje nat med optøjer, natten før onsdag den 26. august, forsøgte en hel skare af optøjsmagere at angribe den 17-årige Kyle Rittenhouse, som dog forsvarede sig med sin halvautomatiske AR-15-riffel. Resultatet var, at tre af angriberne blev skudt, og to af dem døde, og den tredje fik en stor del af overarmen skudt væk.

Rittenhouse befandt sig på stedet den aften for sammen med andre i en slags milits at forsvare små virksomheder fra at blive ødelagt og plyndret, men blev på en eller anden måde adskilt fra resten af ​​gruppen, hvorefter anarkister begyndte at jage ham.

Der findes et stort antal filmklip og fotos, der tydeligt og fra flere forskellige vinkler viser, hvad der skete i løbet af de to korte episoder, da Rittenhouse forsvarede sig, hvoraf nogle er inkluderet i denne artikel. På trods af dette vil almindelige mainstreammedier med største sandsynlighed undvige fra at vise noget af dette og i stedet præsentere det som om, at Rittenhouse var den, der angreb uskyldige, mens et stort set partisk myndigheds- og retssystem vil sikre, at han bliver dømt.

Hvad skete der?

I den første situation ser man, hvordan Rittenhouse jages af Joseph Rosenbaum, den rødladne lave mand, som blev skudt i hovedet, og som blev nævnt i gårsdagens artikel her på Nordfront. Rosenbaum ses på kort afstand kaste noget mod Rittenhouse, der undviger, og så indhenter han Rittenhouse, som netop i den situation vender sig om og skyder.

I den anden situation jages Rittenhouse langs en gade, og der høres stemmer, der råber, at han er skytten, at de skal tage ham og så videre. En person prøver at slå ham, mens han løber, men ser ud til ikke at ramme. Efter Rittenhouse har løbet ti til 20 meter mere snubler han af en eller anden grund, og derefter benytter flere lejligheden til at angribe ham, mens han ligger ned.

Det første der sker er, at en sort mand sparker Ritthousen, som efter faldet netop har haft tid til at sætte sig op og skyde på angriberen på samme tid, som han bliver ramt af sparket. Det er uklart, om skuddet rammer eller ej. Rittenhouse vælter af sparket og ligger på jorden, da Anthony Huber et brøkdel af et sekund senere slår mod Ritthouses hoved med et skateboard, men rammer dog ikke så godt. Det gør Rittenhouse derimod, som øjeblikket efter, mens han ligger ned, skyder og rammer Huber i maven, hvorefter han løber et par skridt inden han kollapser og ligger ned. Mens sekvensen med Huber er i gang, kommer en tredje angriber Gaige Grosskreutz løbende ind fra højre med en pistol i højre hånd. Da skuddet mod Huber er affyret, bliver Grosskreutz bange og stopper. Han kryber lidt sammen og beskytter sit hoved. Rittenhouse, der stadig sidder på jorden, retter sit våben mod Grosskreutz, men skyder ikke, fordi angriberen derefter står stille med hænderne i vejret. Pludselig kaster Grosskreutz sig skråt fremad i hvad der kunne være et angreb, hvorpå Rittenhouse skyder og rammer ham i armen.

Mens dette sker, flygter de andre, og Rittenhouse rejser sig og begynder årvågen at bevæge sig i retning af, hvor politiet er.

Rosenbaum og Huber døde af deres kvæstelser, og Grosskreutz fik en stor del af hans overarm skudt af.

Film- og billedbevis

Dette filmklip forklarer på en god måde og skridt for skridt det meste af hvad som hændte ved begge tilfældene, hvor der blev skudt. De som vil forstørre klippet kan gøre det her.

Her er et kort videoklip, hvor man i slowmotion kan se hele sekvensen da Rittenhouse snulber og ligger på gaden. De som vil forstørre klippet kan gøre det her.

Her ser man et billede af hvordan Huber slår med sit skateboard på Tittenhouse, hvilket tydeligt kan ses i flere af videoklippene som findes.

Her er to billeder som viser at Grosskreutz har en pistol i højre hånd, inden og efter han blev skudt.

Her er et kortere klip af slowmotion-klippet som viser sekvensen netop da Grosskreutz kommer springende ind fra højre, og man kan se, at han virker til at holde en pistol i højre hånd. De som vil forstørre klippet kan gøre det her.

Alle tre som blev skudt var tidligere dømte

Det er kommet frem, at alle tre som blev skudt tidligere er dømt for kriminalitet. Huber var blandt andet dømt for hustrumishandling og Rosenbaum for at have haft sex med en mindreårig. Selv Grosskreutz var tidligere dømt og som sådan har han ingen ret til at bære pistol.

 

Afsluttende refleksioner

Rittenhouse gjorde som overskriften i denne artikel siger; intet forkert. Han havde gode intentioner da han befandt sig i Kenosha, da han blot ville hjælpe med at stoppe de som plyndrede og ødelagde. Endvidere anvendte han selvforsvar på en måde som sandsynligvis er tilladt ved lov i Wisconsin. Eventuelt findes der regler for at personer under 18 ikke må bære samme våben som en person over 18, men det er en mindre alvorlig type af kriminalitet.

Der er mange mennesker som den seneste tid er kommet til skade og blevet dræbt af anarkister og BLM-tilhængere når de har forsøgt at forsvare sig selv. Havde Rittenhouse ikke forsvaret sig selv, ville han med stor sandsynlighed være blevet alvorligt skadet eller dræbt nu.

Skulle man have nogle indvendinger mod Rittenhouse, hvilket man nok ikke skulle, så er det måske, at han brugte energi på, og kæmpede for, sådanne personer og grupper som ikke kæmper for ham. Efter det som skete i Kenosha oversvømmer medierne med billeder af Rittenhouse på Trump-mødet og Blue Life Matters-mødet. Dette viser, at han kæmpede for præsidenten og retsvæsenet, trods at de knapt står på hans side, men snarere bekæmper mennesker som Rittenhouse.

Man kan håbe det ikke bliver sådan, men desværre er sandsynligheden stor for, at Rittenhouse ville kæmpe for præcis de samme kræfter, som først kommer til at dæmonisere ham, og siden burre ham inde og smide nøglen væk for evigt.

RELATEREDE ARTIKLER:
AFA og BLM angreb enlig hvid mand – to angribere dræbt


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //