Roosevelts tale om Tysklands «hemmelige kort»

HISTORIE: Den 27. oktober 1941 – en måned før USA går ind i Anden Verdenskrig – holder den amerikanske præsident en tale om et «hemmeligt kort» som indeholder Tysklands planer om verdensherredømme.

Franklin Roosevelt, en ikke-dømt krigsforbryder.

I sin berømte Des Moines-tale påpegede fredsforkæmperen Charles Lindbergh tre hovedgrupper, som ophidsede Amerika ind i 2. verdenskrig, mens det amerikanske folk ville have, at landet skulle stå udenfor: Briterne, Roosevelt-administrationen og de amerikanske jøder. Mindst to af disse grupper var ansvarlige for det «hemmelige kort», som Franklin D. Roosevelt talte om den 27. oktober 1941.

I sin tale til den amerikanske flåde, en tale sendt til hele nationen, fortalte Roosevelt om et hemmeligt kort, som bekræfter præsidentens tidligere beskyldninger om, at Adolf Hitler og Tyskland stræbte efter «verdensherredømme», og at Tyskland også planlagde et angreb på Amerika . Kun ved at Amerika gik ind i krigen, ville den tyske trussel mod hele verden og alle amerikanere kunne forhindres.

Hitler har ofte hævdet, at hans erobringsplaner ikke strækker sig over Atlanterhavet […] Jeg har i hånden et hemmeligt kort, der er lavet i Tyskland af Hitlers regering, med planer for den nye verdensorden. Det er et kort over Sydamerika og en del af Mellemamerika, da Hitler planlægger at organisere det.

Kortet, som til sidst kunne vises for offentligheden i 1985, viste et Sydamerika opdelt i fire store stater – Brasilien, Argentina, Ny-spanien og Chile – som skulle administreres af tyskerne og navngaves som «Gaus» efter tysk, nationalsocialistisk model. Derudover viste kortet flyforbindelser nordpå til Panama og Mexico.

Dette kort, mine venner, gør det klart, at nazisterne ikke blot udformer Sydamerika, men også USA […] Alle vi amerikanere, af alle synspunkter, står over for valget mellem den slags verden vi ønsker at leve i,  den slags verden, som Hitler og hans horder vil påtvinge os.

I sin tale påstår Roosevelt også, at han også har et hemmeligt dokument, der viser, at Tyskland i sin stræben efter verdensherredømme ville udslette alle verdens religioner og erstatte dem med en international nationalsocialistisk kirke med «Min Kamp» som helligt skrift i stedet for Bibelen og andre religiøse skrifter. «Meget enkelt og meget simpelt – vi er tvunget til at gøre hvad vi kan for at ødelægge Hitlerismen», opfordrede Roosevelt.

Tidligere samme år havde krigsmageren Roosevelt forbedret sin position til at føre USA ind i 2. verdenskrig – imod folkets vilje. I marts underskrev han Lend-Lease Act, som gav USA mulighed for at give Storbritannien militær støtte og udstyr. I april besatte de amerikanske styrker Grønland, og i juli fandt besættelsen af ​​Island sted. Alt dette er naturligvis i strid med amerikansk neutralitet og international lov.

Roosevelts propagandatale havde en enorm indflydelse på den amerikanske befolkning. Antikrigsorganisationen America First blev effektivt tysset ned, og Roosevelt formåede at skræmme nok amerikanere med den tyske trussel til at få opinionen på sin side. En måned efter talen udsatte USA Japan for en brændstofblokade, som førte til angrebet på Pearl Harbor. USA kunne således gå ind i 2. verdenskrig.

Det mystiske kort var vigtigt for Roosevelt for at skræmme krigens modstandere til tavshed, men var der virkelig en tysk plan om at invadere USA? Den tyske regering svarede i en erklæring, at disse hemmelige dokumenter var «forfalskninger af den dårligste og værste art» og «så meningsløse og absurde, at det er unødvendigt for rigsregeringen overhovedet at diskutere dem».

Men andre ville også se de fantastiske beviser på planerne om et nationalsocialistisk verdensherredømme, som Roosevelt talte om. Under en pressekonference dagen efter talen bad en reporter om en kopi af det hemmelige kort. Roosevelt nægtede at vise det, men erklærede i stedet, at det kom fra «en meget pålidelig kilde».

Denne «pålidelige» kilde viste sig mange år senere, at have været en vis William Stephenson. Stephenson var Winston Churchills håndplukkede agent i Nordamerika og leder af British Security Coordination (BSC), som  blandt andet specialiserede sig i sort propaganda, forfalskning af dokumenter og spredning af rygter. BSC, en underafdeling af den britiske efterretningstjeneste MI6, havde sit kontor i Rockefeller Center på Manhattan, New York, og både Roosevelt og FBI-chef J. Edgar Hoover kendte til deres virksomhed.

Kortet siges at være tegnet af britiske agenter, sandsynligvis stationeret i Canada, og Stephenson sørgede for, at det kom i hænderne på CSS-chef (CIA’s forgænger) William Donovan, som senere gav det til Roosevelt for at bruge det til propagandamæssige formål.

I nyere tid er tidligere britiske agenter stået frem og fortalt om BSC’s amerikanske operationer. I bogen «British Security Coordination: The Secret History of British Intelligence in the Americas, 1940–1945», taler eks-agenterne om, hvordan de infiltrerede det amerikanske samfund og manipulerede medierne ved hjælp af forfalskede dokumenter. De forfalskede blandt andet beviset for, at Tyskland havde planer om at invadere Bolivia.

I sine memoirer «You Only Live Once» skriver den britiske BSC-agent Ivar Bryce, som arbejdede under Stephenson, at det var ham, der kom med idéen om det hemmelige kort over Sydamerika og fik Stephensons godkendelse til at fremstille det.

Få historikere, om nogen, tror i dag, at Hitler havde planer om at invadere USA. Det var en bevidst løgn til at få USA ind i krigen ved at præsentere en ikke-eksisterende trussel. En af de mere troværdige historikere, den britiske militærhistoriker J.F.C. Fuller, skriver i sit værk «De afgørende slag»:

Fra de beslaglagte tyske arkiver findes der ingen beviser der støtter præsidentens påstande om, at Hitler planlagde en offensiv mod den vestlige halvkugle, og indtil Amerika kom ind i krigen, var der masser af beviser for, at det var det, han ville undgå.

LÆS OGSÅ:
Hitler svarer Roosevelt


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //