RT: »Russere håber på hungersnød i Ukraine«

UKRAINEKONFLIKTEN: Chefredaktør for Russia Today hævder, at Rusland ønsker hungersnød i Ukraine.

Præsident Vladimir Putin og Margarita Simonyan. Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).

Margarita Simonyan, chefredaktør for den russiske statsejede avis Russia Today, deltog for nylig i St. Petersburg Economic Forum. Simonyan kom der med en udtalelse, der er blevet stærkt kritiseret.

Medieprofilen hævder, at hun har hørt »flere forskellige mennesker« i Moskva udtrykke, at »vores eneste håb er hungersnød i Ukraine«.

– Det betyder, at hungersnøden kommer nu, og de vil ophæve sanktionerne og blive venner med os, fordi de vil forstå, at det er nødvendigt, kommenterer hun angående krigen i Ukraine.

På de sociale medier er udtalelsen blevet voldsomt kritiseret og sammenlignet med det folkedrab, som de jødiske bolsjevikker i Sovjetunionen udsatte ukrainerne for under Holodomor.

Det spekuleres nu i, om Rusland planlægger en lignende, planlagt hungersnød i Ukraine.

Læs også:
FILM: Jøders respons på folkemordet i Ukraine
Dagens video: Holodomor – Stalins folkemord på ukrainerne


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lars Agerbæk med æ says:

    4 måneder inde i Ruslands invas… undskyld, millitære operation i Ukra… de ukrainske stepper. Rusland truer offentligt med at fremtvinge en sultkatastrofe i landet. Og på trods af alt det, har jeg ikke læst en eneste artikel om Holodomor. Til gengæld har Ekstra Bladet en artikel om en 101 årig mand der tjente sit land som fangevogter for 77 år siden. Prioriteter.

  • Torsten says:

    Nu har de jo ikke omringet Ukraine, så det ville umiddelbart kun kunne lade sig gøre i de østlige dele. Med mindre (((vesten))) er så rådden at det lader det ske imens det ævler om globohomo og “putin man bad”.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //