Rusland beder FN straffe Norge og USA for international terrorisme

NORD STREAM: Den russiske statsduma har vedtaget en appel til FN’s Sikkerhedsråd og beder dem om at undersøge angrebet på Nord Stream, som de kalder international terrorisme.

Statsdumaen i Moskva. Foto: Dmitry Ivanov. CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Den russiske statsduma, vedtog enstemmigt i torsdags en appel til FN’s Sikkerhedsråd om at gennemføre en grundig undersøgelse af sabotagen af ​​gasrørledningerne Nord Stream 1 & 2, som de kalder en »klar handling af international terrorisme.«

I appelsagen går de russiske regeringsmyndigheder ud fra Seymour Hershs artikel fra 8. februar, hvor den prisvindende journalist forklarer, hvordan USA med hjælp fra Norge gennemførte sabotagen af ​​gasrørledningerne i Østersøen ud for den danske og svenske kyst.

Rusland udnævner Joe Biden som personligt ansvarlig for at have givet »den ulovlige ordre«, som har kostet »flere milliarder af dollars« i skadeserstatning og for »det langsigtede negative resultat af dette angreb på den økonomiske udvikling i landene i regionen« samt »katastrofale skader på miljøet.«

Appellen går ind i USAs sorte historie, med massakren af ​​civile i Mỹ Lai-massakren under Vietnamkrigen, gennemførelsen af ​​statskup i lande med uønskede regeringer og skriver, at landet ignorerer selv dets nærmeste allieredes vitale interesser og sidestiller den amerikanske elite med »hensynsløse terrorister og krigsforbrydere.«

USA’s præsident Joe Biden sagde på en pressekonference den 7. februar, at hvis Rusland skulle invadere Ukraine, ville USA sikre, at Nord Stream 2 »ikke længere ville eksistere,« hvilket mange mener er bevis på, at USA står bag angrebet.

– Hvis Rusland invaderer, det vil sige hvis kampvogne eller tropper krydser Ukraines grænse, vil der ikke længere være en Nord Stream 2. Vi vil sætte en stopper for det, lød Bidens nu berygtede løfte.

– Jeg lover dig, at vi vil kunne gøre det, præciserede Biden over for journalister, der ikke helt kunne tro, hvad de hørte.

LÆS OGSÅ:
Nord Stream-afsløringerne og bliver Norden det næste Ukraine?


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • noel khamo says:

    det borger i bornholm duuhhh!!!!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //