Rusland dementerer USA’s »dødsliste«

UKRAINEKONFLIKTEN: »Et komplet bluf«, kalder Kreml de amerikanske oplysninger om, at Rusland har en speciel »dødsliste« over mennesker i Ukraine, som de vil fængsle, torturere og henrette ved en invasion af landet.

Kremls talsmand Dmitrij Peskov afviser påstanden om »dødsliste« over ukrainere. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

USA anklager Rusland for at have en særlig »liste« over ukrainere, som de ønsker at dræbe eller sætte i lejre. Kremls talsmand Dimitrij Peskov afviser dog fuldstændig beskyldningerne og mener, at de er rene bluffs og løgne skabt af USA for yderligere at tilsværte Rusland.

– Forstår du, at det er fuldstændig bluff, at det er løgn? Det er fiktion. Der findes ingen sådan liste. Det er falskt, forklarede Peskov mandag til en journalist fra venstreliberale CNN.

USA har anklaget den russiske regering for at oprette »dødslister« over mennesker, som de i en påstået invasion enten vil dræbe eller sende til en lejr – disse påstande er siden blevet spredt af en lang række medier i USA og EU.

Den amerikanske ambassadør Batsheba Crocker har også sendt et brev til FN, hvori han hævder, at Rusland vil dræbe eller skade dissidenter og minoriteter, som såkaldte LGBT-personer, der bor i Ukraine, og at der »specifikt« er tale om en række identificerede ukrainske statsborgere, som Rusland opfatter som en trussel og vil slippe af med i en militær okkupation.

Crocker hævder endvidere, at Rusland tidligere har været involveret i »målrettede drab, kidnapninger, forsvindinger og uretfærdige arrestationer og tortur«.

Fra russisk side er det slået fast, at der overhovedet ikke eksisterer en sådan »dødsliste«, og at det hele er falske nyheder og løgne, som fuldstændig mangler forankring i virkeligheden.

I de seneste måneder har USA-venlige medier også drevet historien frem om, at Moskva forbereder sig på en meget nært forestående fuldskala invasion af Ukraine; Det har Rusland også konsekvent afvist, selvom de mandag aften besluttede militært at gå ind i områder i det østlige Ukraine kontrolleret af pro-russiske separatister.

Læs også:
Putin beordrer tropper til Øst-Ukraine

Kilder:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //