Ruslands tidligere præsident: »Det er usandsynligt at Vesten vil vågne op fra sin dumhed«

RUSLAND: Sanktionerne mod Rusland er så strenge, at det kan ses som et angreb, der retfærdiggør, at Rusland udøver sin ret til selvforsvar. Det oplyste den tidligere russiske præsident Dmitrij Medvedev under dette års udgave af St. Petersburg International Legal Forum.

Ud over NATO-topmødet i Madrid afholdes i øjeblikket den 10. udgave af St. Petersburg International Legal Forum. En af talerne var den tidligere russiske præsident og statsminister Dmitrij Medvedev, som i øjeblikket er partileder for det russiske regeringsparti Forenet Rusland og næstformand for Ruslands Sikkerhedsråd.

Medvedev, der anses for at være hårdere mod Vesten end præsident Vladimir Putin, talte om vestlige sanktioner mod Rusland. Ifølge den tidligere præsident er sanktionerne mod Rusland på et sådant niveau, at de kan betragtes som »international aggression«, og at de med rette kan retfærdiggøre, at Rusland påberåber sig sin ret til selvforsvar.

– Handlingen kan til en vis grad sammenlignes med en økonomisk krigserklæring, som vores modstandere selv siger, sagde Medvedev, citeret af RT.

Ifølge Medvedev er der kun et »svagt håb« om, at Vesten vil overgive sine »onde gerninger« og »angre sin egen dumhed«.

»Det er vores håb, at vores tidligere vestlige partnere har modet til at erkende deres strategiske fejlberegninger, som ifølge FN selv har påvirket over 1,5 milliarder mennesker og fremkaldt en bølge af global inflation, fødevaremangel og voksende fattigdom«, fortsatte den tidligere præsident. .

Men selvom det ikke skete, ville Rusland ifølge Medvedev »leve videre« uden Vesten.

– Dagens verden er ikke begrænset til de vestlige landes grænser, fastslog Medvedev.

Læs også:
Putin: »Vesten har mislykkedes med den økonomiske krig«
Ukrainekonflikten kan blive Vestens største maveplasker nogensinde


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //