Opdateret med film: Simon Lindberg talte i Stockholm

KAMP: På den traditionelle modstandsdag den 30. november var aktivister fra Den Nordiske Modstandsbevægelse i Stockholm.

Kong Karl XII’s dødsdag er traditionelt blevet fejret på forskellige måder af nationalister gennem de sidste hundrede år. I Kungsträdgården ved Karl XII’s statue arrangerede AfS i år en manifestation, hvor en række aktivister fra Den Nordiske Modstandsbevægelse valgte at deltage.

Under mødet blev fotografer fra den anti-svenske EXPO opdaget ivrigt i gang med at registrere deltagerne. Disse blev verbalt konfronteret af Modstandsbevægelsens aktivister, og i stedet for at have en diskussion om deres forehavende, stak de hurtigt af og gemte sig bag politiet.

Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Efter at AfS’ møde var overstået og fakler blev tændt ved statuen, valgte Den Nordiske Modstandsbevægelse at fortsætte dagen på en mere modstandsdygtig måde.

Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Et stykke væk blev der holdt en tale af Modstandsbevægelsens leder, omgivet af aktivister, der spredte grøn røg. Talen var kraftfuld og opfordrede til en kamp for den hvide races fremtid i stedet for blot at fejre minder om svenskere i fortiden.

Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Læs dele af talen på Motståndsrörelsen.se

Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Omkring hundrede meter væk havde en råbende forsamling på omkring halvtreds såkaldte antifascister samlet sig. Modstandsbevægelsens aktivister besluttede derfor efter Lindbergs tale at forsøge at henvende sig til dem for at diskutere, men på trods af en god promenade i området omkring Kungsträdgården var det umuligt at nærme sig de venstreorienterede, da et stort antal politifolk forfulgte aktivisterne for bl.a. at forhindre dem i at komme i nærheden af de røde.

Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Efter et stykke tid tog aktivisterne fra Modstandsbevægelsen i stedet på en lille sightseeing til Stockholms Stora Synagoge – stadig forfulgt af politiet.

Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Aktiviteten i Stockholm blev derefter rundet af, og endnu en 30. november-fejring kunne føjes til listen over deltagernes præstationer.

Læs også:
Modstandsbevægelsen forsvarede manifestation – Nordisk Ungdom tager afstand


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //