Terrorafghaneren i Vetlanda – Tamim Sultani

TERRORANGREBET I VETLANDA: Nordfront har afsløret identiteten på terroristen fra onsdagens terrorangreb i Vetlanda, Sverige. Svensk politi har arresteret afghaneren Tamim Sultani, der i øjeblikket er mistænkt for drabsforsøg.

Terrorafghaneren Tamim Sultani. Foto: Privat/Instagram

Onsdag eftermiddag gik den afghanske Tamim Sultani (19990212-5518) til angreb med en kniv i den svenske by Vetlanda. Otte mennesker blev såret, inklusive ham selv efter at politiet løsnede skud.

Syv mennesker var ofre for angrebet, hvoraf tre blev indlagt på hospitalet med livstruende kvæstelser. Yderligere to personer fik alvorlige kvæstelser, to personer moderate kvæstelser og en person kun lettere skader, oplyser Region Jönköping i en pressemeddelelse.

Den afghanske terrorist er 22 år gammel og er tidligere blevet dømt for mindre narkotikakriminalitet, da han brugte cannabis. Politiet foretog en ransagning af hans hjem i Vetlanda onsdag, hvor han har boet i omkring et år.

Dommen for narkotikakriminaliteten kan hentes her: B 1537-19

Ifølge Expressen var gerningsmandens opholdstilladelse i Sverige udløbet, og han har for nylig ansøgt om en ny tilladelse. Sultani kom til Sverige i 2016 fra Afghanistan og blev først folkeregistreret i 2017.

Politiet sagde onsdag, at gerningsmandens skudsår ikke er livstruende.

Sultani er i øjeblikket anholdt under mistanke om drabsforsøg med «mulige terrormotiver». Forbrydelsen blev efterforsket i en indledende fase som et terrorangreb, men politiet ændrede senere klassificeringen til drabsforsøg.

Politiet efterforskede oplysninger om et terrormotiv i samarbejde med sikkerhedspolitiet (Säpo).

En person, der tog sig af terroristen, da han kom til Sverige, fortalte til SVT Nyheter, at chokket var stort, da hun så billederne af Sultani, der blev spredt i medierne onsdag.

– Det overrasker mig meget. Han behandlede mig med respekt. Jeg forstår ikke, hvorfor han skulle have gjort det her, beklagede den påståede asylaktivist sig.

Kilder:
Region Jönköpings Län
Expressen
SVT Nyheter
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //