Testpersoner skeptiske over for laboratorie-dyrket kød

FORSKNING: En gruppe forsøgspersoner blev tilbudt kunstigt fremstillet kød for at vurdere smagen. En stor del af dem nægtede at smage på det.

Dyrket kød. Foto: Universitet i Osaka.

På universitetet i Osaka har en gruppe forskere 3D-printet kød som skal forestille Wagyu-oksekød. Kødet består af væv, der er blevet dyrket fra stamceller, som så er blevet sammensat således at det udseendemæssigt ligner originalen.

Det hele ser dog ud til at have været en fiasko. En gruppe forsøgspersoner, hele 1.578 stykker, blev tilbudt at smage på kødet for at vurdere smagen af ​​den kunstige bøf.

Af vegetarerne nægtede 55 procent at smage på bøffen, da den for dem virkede for ulækker. Et lignende mønster blev også fundet blandt de kødædende, hvor 35 procent heller ikke havde lyst til at smage.

Kødæderne syntes, at bøffen var for forskellig fra rigtigt kød, mens vegetarerne syntes, at den lignede kød for meget. Begge grupper virkede også til at mene, at det dyrkede kød er noget unaturligt.

Læs også:
Melorme godkendt som menneskeføde af EU
Højt sojaindtag en mulig sundhedsmæssig risiko for børn
Kræftfremkaldende Roundup-kemikalie påvist i morgenmadsprodukter til børn

Kilde:
Ny Teknik


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //