Trudeau anklager demonstranter for »vold« og »hadretorik«

CANADA: I løbet af weekenden ankom en konvoj af lastbiler til Canadas hovedstad Ottawa, hvor en protest afholdes mod vaccinetvang. Nu anklager premierminister Justin Trudeau deltagerne for at være voldelige og hadefulde.

Canadas premierminister ved »Vancouver Pride« i 2015. Foto: Flickr (CC BY 2.0 via Wikimedia Commons).

Sidste weekend startede en lastbilkonvoj fra den vestlige del af Canada med hovedstaden Ottawa som destination. Formålet er at protestere mod tvangsforanstaltninger rettet mod dem, der ikke er vaccineret mod coronavirus.

Antallet af deltagende køretøjer er oplyst til 50.000, men det præcise antal er svært at sige. Film fra motorvejen til Ottawa har dog vist, at der er betydelig opbakning til de protesterende lastbilchauffører, da sympatisører har samlet sig ved vejkanter og broer.

En, der ser ud til at have taget det hele alvorligt, er premierminister Justin Trudeau, som tydeligvis har taget et opgør med de uvaccinerede. Dagene før konvojen ankom, meddelte Trudeau, at han muligvis havde fået corona, og at han skulle i karantæne.

Lørdag blev det rapporteret, at premierministeren var flygtet fra hovedstaden med sin familie af »sikkerhedsmæssige årsager«. Præcis hvor han er er uklart, men en Twitter-bruger har lanceret en teori om, at han har taget til Tyskland, da et fly, der skulle være et regeringsfly, fløj dertil i lørdags.

Trudeau har nu fremsat en række anklager mod de demonstranter, der fylder gaderne uden for landets parlament. I et filmklip hævder han, at deltagerne bruger »haderetorik« og opfordrer til vold mod deres medmennesker, og at han derfor ikke vil være tæt på protesterne. Han har dog ingen problemer med at deltage i »fredelige« protester sammen med Black Lives Matter, siger han i filmen.

På trods af at protesterne nu er været i gang i flere dage i minus 20 grader, virker det ikke til at nogle ordensforstyrrelser har fundet sted, udover at protesten har forårsaget trafikale problemer.

Læs også:
Hundredvis af lastbilchauffører er kørt på tværs af Canada i vaccinestrejke

Kilder:
Daily Mail
CBC
Twitter


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //