Tusindvis flygter fra Rusland – over 8000 til Finland

UKRAINEKRISEN: Tusindvis af mennesker er rapporteret at flygte fra Rusland, efter at Putin beordrede yderligere mobilisering til krigen.

Grænsen mellom Finland og Rusland. Foto: Arto Häkkilä, (CC BY-SA 4.0).

Onsdag meddelte den russiske præsident Vladimir Putin, at yderligere 300.000 reservister vil blive mobiliseret til at deltage i den »særlige militæroperation« i Ukraine.

Kort efter annonceringen begyndte vestlige medier at rapportere om en masseudvandring fra Rusland, hvor det blandt andet blev sagt, at flybilletter ud af landet var udsolgt.

Det britiske BBC viste lørdag data fra det russiske internetselskab Yandex, som viste trafikkøer otte kilometer lange ved den russiske grænse til Georgien. En lignende masseudvandring til Armenien er blevet rapporteret.

Ifølge mediernes rapporter skyldes det, at mange russere ikke ønsker at risikere at blive sendt til den ukrainske krigsfront.

Kreml-talsmand Dmitry Peskov afviste dog rapporter om en masseudvandring som »overdrevne«.

 

Finland: Over 8.000 russere på én dag

Den finske grænsevagt har bekræftet, at russere også flygter til Finland. Alene lørdag krydsede 7.662 russiske statsborgere grænsen, ifølge Finland. Samtidig med at over 700 russere kom til landet på anden vis.

Den finske regering har nu meddelt, at den snart vil indføre strengere indrejseregler for russiske statsborgere.

Selv de baltiske lande, Estland, Letland og Litauen, har indført indrejseforbud for de fleste russere. Landene gør dog få undtagelser, hvor der for eksempel er »humanitære grunde«.

 

Rygter om indrejseforbud for russiske mænd

Ifølge ubekræftede oplysninger til den »russiske eksilavis« Meduza vil Rusland om kort tid indføre et udrejseforbud for russiske mænd i den kampdygtige alder. Noget som hævdes vil blive indført den 28. september, efter at de russiske udbryderrepublikker har afholdt deres folkeafstemninger.

Hvis dette indføres, skal russiske mænd ifølge avisen have tilladelse fra militæret til at forlade landet.

Læs også:
Broderkrig i øst – Visse betragtninger, del 1


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //