Tuukka Kuru taler ved Den Blåsorte Bevægelses årsmøde

FINLAND: Under det årlige partimøde lørdag, hvor der blev afholdt personvalg og forberedelserne til EU-valget skred frem, gav partiformanden sin opfattelse af nationens natur samt partiets egen rolle og historie i en tale.

Den Blåsorte Bevægelses partiformand Tuukka Kuru. Skærmbillede: Argumenttien Tarkistaja

Nordfront har fulgt det unge finske nationalistiske parti Sinimusta Liike (Den Blåsorte Bevægelse) siden dets oprettelse i 2021. Nedenfor følger en rapport fra partiets andet årsmøde.

Den Blåsorte Bevægelse afholdt årets partimøde lørdag den 22. juli 2023 i Laukaa i det centrale Finland. Mødet blev indledt med en faneceremoni, hvor partiflag blev båret frem til tonerne af sangen “Oi kallis Suomenmaa”, sunget af Ari Järviö. Inden partiformand Tuukka Kurus tale blev mødedeltagerne budt velkommen af partiets distrikt i det centrale Finland og fik også en præsentation om områdets historie af Olli Pasase.

Tuukka om partiets baggrund og nationens natur

I sin tale fortalte Kuru om partiets dannelse og korte historie. Partiet har, forklarede han, givet ophav til en nationalistisk bevægelse, der er bredere end politik, som ikke forener alle individuelle aktører under en centraliseret styreform – men enhver finne, der er blevet nationalist, uanset hvilken musik, fysisk præstation, kunst, skrevet tekst eller videooptaget tale, der er blevet produceret efter hans omvendelse, er lige værdifuld med hensyn til nationalistisk forandring.

– Nationalismen, der driver vores bevægelse, er ikke bare endnu en partipolitisk ide blandt andre, men en levende og blomstrende subkultur, som jeg ser som en afspejling af overlevelsesinstinktet, der udspringer fra den hvide befolkning, og som ingen del af en politisk omprogrammering efter Anden Verdenskrig har kunnet undertrykke, konstaterede Kuru.

I sin tale understregede lederen vigtigheden af blodsbånd i en bredere national forstand.

– På samme måde som vi tager os af dem, der hører til vores nærmeste kreds, bør vi også værne om dem, der tilhører vores eget folk. En nation er ligesom en familie, en organisk enhed bestående af mange tråde, der binder individer sammen og danner et netværk af utallige finske familieslægter. Du fødes ind i dette netværk – du træder ikke ind i det med papirlapper stemplet af en administration.

Efter talen blev det følelsesladet, da Lauri Hokkas, der var på vej til at forlade sin plads i partiets ledelse, blev hyldet ved at blive tildelt en kobberpatineret gips-skulptur af Alpo og Nina Sailos statue “Rajamies”.

Ved en enstemmig beslutning fortsætter Tuukka Kuru og Terhi Kiemunki som henholdsvis formand og sekretær for partiet. Tapio Rantanen blev enstemmigt valgt som partiets nye næstformand, og Tommi Lukkarinen som ordinært bestyrelsesmedlem. Bestyrelsens stedfortrædere er helt nye i den kommende periode, og også Nina Metsälä, Eero Molkoselkä og Miro Sarola blev valgt ved enstemmig beslutning.

På mødet blev der også diskuteret udviklingen af partiets kampagnefinansiering samt programmet for EU-parlamentsvalget samt partiets valgkamp.

/ Den Blåsorte Bevægelse

 

Denne tekst er en oversættelse fra finsk af Sinimusta Liikes officielle rapport fra årsmødet.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //