Tyskland: Nord Stream 1 og 2 ubrugelige for evigt

ENERGIKRISE: Efter sabotagen på Nordstream 1 og 2 antager de tyske myndigheder, at disse nu er ubrugelige i en overskuelig fremtid. Samtidig kalder Rusland beskyldninger om, at de står bag sabotagen for »forudsigelige og dumme«.

Efter sabotagen mod gasrørledningerne på Nord Stream 1 og Nord Stream 2, der efterlod tre store huller på de russisk-tyske gasledninger, må det formodes, at de er ubrugelige for altid. Det oplyser den tyske avis Tagesspiegel med henvisning til kilder inden for tyske myndigheder og den tyske sikkerhedstjeneste.

Hvis rørene ikke bliver repareret, før al gassen i dem siver ud, vil der strømme så meget vand ind, at de bliver helt tilstoppede. Ifølge den danske Energistyrelse forventes det, at alt gassen vil være sivet ud på søndag. Kristoffer Böttzauw udtaler også, at man fra Energistyrelsens side anser lækagerne som følge af bevidste handlinger.

Flere aktører har udpeget Rusland som ansvarlige for sabotagen, herunder Polens regering, den svenske udenrigsminister Ann Linde (S) og medierne i Norge og Sverige.

Men til SVT Nyheter siger Arnold Dupuy, der er leder af NATOs forskningsgruppe SAS-163, at der er flere mistænkte.

— Det kan være grupper, der er imod Kreml, måske fra Ukraine eller andre steder. Det kan også være pro-russiske aktivister eller ansatte, sagde Arnold Dupuy til svensk tv.

Københavns Politi vil ligeledes efterforske sagen, og forventer at have adgang til gerningsstederne på bunden af havet fra begyndelsen af næste uge.

Kreml-talsmand Dmitry Peskov har også reageret på anklagerne onsdag og beskrevet dem som »forudsigelige og dumme«. Peskov tilføjer også, at det hverken er i Ruslands eller Europas interesse, at Nord Stream bliver ubrugelig.

Det russiske udenrigsministeriums talskvinde Maria Zakharova har også udtalt, at Rusland ønsker et møde med FN’s Sikkerhedsråd på grund af angrebet på Nord Stream, skriver norske VG.

Den amerikanske nyhedskanal Fox News gav dog USA skylden for sabotagen i et segment på Tucker Carlson Tonight, og ligeledes har flere andre påpeget, at USAs præsident Joe Biden tidligere i år truede sagde, at hvis Rusland invaderer Ukraine, så vil »der ikke længerer være en Nord Stream 2«.

USA lover »støtte« efter sabotagen, som de ikke kan lever

TT oplyser, at USA’s jødiske udenrigsminister Anthony Blinken, i en samtale med den danske udenrigsminister Jeppe Kofod, lovede, at USA ville “støtte” Europa, som allerede før sabotagen var gået ind i en alvorlig energikrise.

Præcis hvilken form for støtte Europa kan forvente er endnu uklart, men amerikanske energiselskaber har allerede erklæret, at de ikke har mulighed for at øge produktionen af ​​gas og olie, og at de derfor ikke kan komme til nogen undsætning for energikrisen i Europa til vinter.

— Det er ikke sådan, at USA kan pumpe meget mere [olie og gas]. Vores output er, hvad det er, forklarede energigiganten Quantum Energy Partners CEO Wil VanLoh for nylig til Financial Times.

LÆS OGSÅ:
Mistænkt sabotage mod Nord Stream 1 og 2
Nord Stream-sabotagen: Hvem har et motiv?


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //