Tyskland: Spædbørn vaccineres trods EU-forbud og advarsler fra forskere

CORONAVACCINE: I den sydtyske by Baiersbronn trodser man EU’s aldersgrænse på fem år og har på nuværende tidspunkt vaccineret mere end 2.500 spædbørn mod covid-19.

Klar til mRNA-vaccinen? Foto: Pospiech (CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons).

I EU er ingen coronavacciner godkendt til børn under fem år. I Tyskland giver mange læger dog alligevel spædbørn indsprøjtninger med fortyndede vaccinedoser.

De henviser til de nuværende smittetal i mange børnehaver i landet.

Mange småbørnsforældre fra hele Tyskland strømmer til lægen Wolfgang von Meissner, og ofte også fra lande som Frankrig, Schweiz og Spanien.

Sammen med nogle kolleger driver han en privat klinik i byen Baiersbronn i det sydlige Tyskland.

På klinikken har de til dato vaccineret over 2.500 børn under fem år.

– De [småbørnsforældrene] ser, hvordan smitten spreder sig hurtigere og hurtigere, og de er urolige og desperate, kommenterer von Meissner til Svenska Dagbladet (SvD).

 

Pfizer og Biontech kræver »nødgodkendelse«

I USA har lægemiddelfirmaerne Pfizer og Biontech nu anmodet om »nødgodkendelse« af corminaty-mRNA-vaccinen til spædbørn ned til 6-måneders alderen – en anmodning, der endnu ikke er blevet behandlet.

– Antallet af børn under fem år, der bliver indlagt på hospitalet er skyhøje, kommenterede Pfizers direktør Albert Bourla om tiltaget i en pressemeddelelse.

 

Småbørnsvaccination markedsføres

På Twitter markedsfører begejstrede læger i Tyskland vaccinedoser, der er »blevet tilovers« og lokker med vaccination med meget kort varsel.

»Sidste frist! I morgen er der to ledige pladser i nærheden af ​​Garmisch. Fra og med 12 måneder. Mail dit mobilnummer hvis du er interesseret« kan læses på en af ​​de mange hjemmesider, hvor der formidles kontakt mellem læger og forældre.

For at vende tilbage til klinikken i Baiersbronn; Småbørnsfaderen Dominik B fortæller til SvD, at begge hans to børn på henholdsvis fire år og fjorten måneder fik deres første dosis af vaccinen i december sidste år og derefter en anden i januar i år.

– Vi lavede en vurdering mellem mulige bivirkninger og risikoen for langtidsskader efter covid. Så spiller det også en rolle, at vi ønsker, at børnene skal kunne møde deres 93-årige bedstemor uden at smitte hende, forklarer Dominik til avisen.

Doktor von Meissner forklarer, at selvom han undtagelsesvis har vaccineret børn helt ned til 3-måneders alderen, går grænsen for ham normalt ved seks måneder, og forsikrer:

– Så er der absolut intet, der taler imod en vaccination. Tværtimod. Hvis vi ikke vaccinerer, risikerer vi faktisk en bølge af post-covid med langvarige symptomer selv blandt de allermindste, siger han.

På spørgsmålet om, hvorvidt han ser nogen risici ved at vaccinere så små børn med en mRNA-vaccine, svarer han:

– Immunologisk er der reelt ingen forskel på børn og voksne. Aldersgrænsen er helt vilkårlig.

 

Forskning: »Ikke risikofrit«

Samtidig har mange forskere slået alarm om, at mRNA-vacciner kan give alvorlige skader på blandt andet hjerne og hjerte hos små børn.

At mRNA-vacciner skal være uskadelige for børn, er heller ikke en opfattelse, som den tyske børne- og ungdomslægeforening BVKJ deler.

Jakob Maske, talsmand for foreningen, opfordrer alle småbørnsforældre til at vente på en godkendt og sikker vaccine, der beviseligt vil være til større gavn end skade – uanset hvor lang ventetiden bliver.

Læs også:
Opfinder af mRNA-teknologien: »COVID-vacciner kan permanent skade børns hjerner, hjerter og immunsystem«

Kilder:
SVD
Pfizer
u12schutz
Breitbart
Watson


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Barnemord


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //