Tyskland varsler flere anholdelser efter razzia mod nationalister

TYSKLAND: Under gårsdagens razzia mod Reichsbürger-bevægelsen blev 25 nationalister anholdt, som er anklaget for at planlægge en revolution. Nu siger de tyske myndigheder, at flere anholdelser kan forventes.

Tysklands indenrigsminister Nancy Faeser. Foto: Olaf Kosinsky, CC BY-SA 3.0 DE, via Wikimedia Common.

Det var under en daggry-razzia mod over hundrede steder onsdag, at tysk politi anholdt 25 personer med tilknytning til den såkaldte Reichsbürger-bevægelse (Rigsborgerbevægelsen). Bevægelsen samler tyske nationalister, som nægter at anerkende den tyske forbundsstat, som blev påtvunget landet af Anden Verdenskrigs sejrsmagter, og går ind for genoprettelsen af ​​det tyske imperium.

De, der ser sig selv som rigsborgere, hævder, at Forbundsrepublikken er illegitim, og de anerkender ikke dens autoritet på nogen måde.

Bevægelsen skal ifølge anklagerne have haft vidtrækkende planer om at skabe en »anden statsorden« i Tyskland ved at angribe landets infrastruktur. De siges også at have indsamlet våben med det formål at storme og tage kontrol over det tyske parlament, Forbundsdagen. Der ville tyske politikere også blive arresteret og stillet for retten, ifølge de tyske myndigheder.

Den tyske avis Deutsche Welle beskriver det som »en konkret plan om at vælte den tyske stat med magt og indsætte en ny regering«.

 

Adelsmænd, soldater og politikere blandt de arresterede

Blandt de anholdte var bevægelsens leder prins Heinrich XIII Reuss. Hans familie var engang fyrster i den nuværende delstat Thüringen, og tanken var, at han skulle blive den nye leder af Tyskland. Det er dog uklart, om han selv havde krav om den tænkte kejsertrone, da hans slægt ikke er kejserlig.

Derudover skal flere militærpersoner være blandt de anholdte, nogle med baggrund i specialstyrken Kommando Spezialkräfte (KSK). En tidligere politiker fra Alternativet for Tyskland (AfD) skal også være blevet anholdt under razziaen.

En af de anholdte skal have været en russisk statsborger, der ifølge de tyske myndigheder havde til opgave at knytte bånd til Den Russiske Føderation og dermed få hjælp fra en stormagt til at etablere et nyt tysk rige. Der er dog intet, der tyder på, at dette er lykkedes.

En anholdelse skal have fundet sted i Østrig og en anden i Italien. Ifølge tyske myndigheder er der også yderligere 27 mistænkte i sagen, og det siges, at flere anholdelser kan forventes.

I en kommentar siger Tysklands indenrigsminister, Nancy Faeser, at sagen viser, hvilken trussel Rigsborgerbevægelsen udgør for den tyske forbundsstat.

— Efterforskningen giver et indblik i afgrunden af ​​en terrortrussel fra Rigsborgerbevægelsen. Vi ved, hvordan vi forsvarer os med al vores magt mod demokratiets fjender.

Tyske myndigheder kobler også Rigsborgerbevægelsen til den amerikanske QAnon-bevægelse og stormen af ​​Capitol i januar 2021. Dels menes det, at Rigsborgerbevægelsen, ligesom QAnon, tror på »konspirationsteorien« om en deep state, der kontrollerer Tyskland, og dels hævdes det, at de mistænkte havde planer om at storme Forbundsdagen på en »lignende måde«, som Capitol blev stormet.

Læs også:
Tysklands magtkvinder opløser elitesoldatenhed


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • NON sum CORPUS says:

    vi trænger til noget fornyelse, og den største terrorbevægelse vi har for tiden er EU parlamentet

  • Ja eller Israel og den amerikanske regering.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //