Ukraine advarer turister i truende video

UKRAINEKONFLIKTEN: Turister der besøger Krim denne sommer, kan forvente en »ubehagelig varm sommeroverraskelse«, advarer det ukrainske forsvarsministerium. Advarslen præsenteres i en video på Twitter, hvor det også antydes, at de står bag en eksplosion ved en luftbase på den russiske halvø.

Skærmdump fra Twitter.

I et opslag på Twitter advarer det russiske forsvarsministerium turister mod at besøge »Ukrainske Krim«, fordi »ingen mængde solcreme« kan beskytte dem mod »røg i uautoriserede områder«.

Det, Forsvarsministeriet henviser til, er en eksplosion på en russisk luftbase på Krim tidligere på ugen, som dræbte mindst én person. Ifølge de russiske myndigheder var det en ulykke, der førte til en eksplosion i et ammunitionslager. Kiev har også officielt nægtet involvering i eksplosionen, mens det i Vesten er blevet antydet, at Ukrainsk militær på en eller anden måde alligevel står bag den.

Opslaget offentliggør også et filmklip, der blander billeder af Krims solrige strande med eksplosionen, samt et klip med eksplosioner i baggrunden på en strand. De viser også et billede af en grædende kvinde, som siger, at hun ikke vil forlade Krim.

Ukraine er allerede blevet kritiseret af både Rusland og Amnesty International for at udsætte civile for stor fare under krigen, som dog er blevet afvist som »russisk terrorpropaganda« af Kiev.

Krim har tilhørt Rusland siden 2014 efter en regional folkeafstemning, der fandt sted efter det NATO-støttede kup i Ukraine i 2014.

 

Læs også:
Stoltenberg: »Ukraine må opgive territorium«


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //