Ukrainske flygtninge bliver narret til sexslaveri i Israel

ISRAEL: Et langvarigt problem med udnyttelse af ukrainske kvinder til prostitution i Israel er blevet værre siden konfliktens start.

En ny undersøgelse har afsløret, at hundredvis af israelske menneskesmuglere lokker ukrainske asylansøgere til sexslaveri i Israel med løfter om gode jobs med høje lønninger, ifølge Al-Estiklal. En undersøgelse foretaget af tv-kanalen  har angiveligt afsløret en stor stigning i hebraiske reklamer i Israel, der tilbyder ukrainske kvinder til prostitution.

Ifølge en ukrainsk flygtning, der også skulle være journalist, der fortalte om, hvordan kvinderne lokkes i fangenskab med lukrative tilbud:

”Normalt er kvinderne unge, mellem 21 og 22 år, men der er også ældre kvinder med børn. De ved, at de kommer for at arbejde som prostituerede. De bliver lovet masser af penge, et godt job, gode relationer,” siger kvinden til Kan.

“Praktisk talt fra det øjeblik, kvinden ankommer, holdes hun fanget i en lejlighed i midten af ​​landet under fuld kontrol af dem, der udnytter hende ved at tvinge hende til prostitution.”

I andre tilfælde vil kvinderne dog blive lovet mere konventionelle job, som f.eks pleje af israelske ældre. De får at vide, at de skal betale en provision for at påtage sig dette arbejde, men får at vide, at dette kan betales efter arbejdet er påbegyndt. Efter at kvinderne er landet i Israel og er blevet transporteret til et hotel, der er afsat til ukrainske flygtninge, vil de blive kontaktet af repræsentanter fra prostitutionsringene, som informerer dem om, at den kommission, de nu skylder, er på en sådan sum, at de ikke er i stand til at betale det , og derfor skal arbejde som prostituerede for at betale beløbet i de facto gældsslaveri.

Dette blev angiveligt afsløret i marts 2022, da ankomsten af ​​et stort antal ukrainske kvinder på private fly til Ben Gurion Lufthavn, rejste mistanke hos sikkerhedspersonalet.

Mens situationen er blevet forværret efter krigen i Ukraine, er udnyttelsen af ​​ukrainske kvinder i Israel dog ikke et nyt fænomen. I 2020 kunne Times of Israel rapportere, hvordan Hallik, der gik under navnet “Aleph Shin”, havde tjent 11,6 millioner NIS (22,9 millioner danske kroner) på få måneder ved at prostituere ukrainske kvinder, nogle af dem kun 18 år gammel.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //