Unge racefremmede er seks gange mere kriminelle end jævnaldrende danskere

MASSEINDVANDRING: Ifølge en ny rapport er unge racefremmede københavnere mere kriminelle i forhold til jævnaldrende danske københavnere.

Når en ung københavner med dansk baggrund sigtes for alvorlig eller personligfarlig kriminalitet, sigtes i gennemsnit seks unge racefremmede københavnere. Dette fremgår af en ny status på Socialudvalgets mål om Københavns integrationspolitik fra 2015-2018.

I 2017 blev 0,7% af de unge mellem 15-25 år med dansk baggrund sigtet for kriminalitet, sammenlignet med 4,4% af unge racefremmede det pågældende år.

I 2014 var der omkring fem gange så mange racefremmede unge, der var involveret i kriminelle aktiviteter i forhold til unge med dansk baggrund.

Socialudvalgets mål om at reducere kriminaliteten i hovedstaden er således ikke nået.

Tabel: Andel sigtede 15-25-årige københavnere 

Statistikken overrasker ikke Alex Vanopslagh, gruppeleder for Liberale Alliance.

– “Tallene overrasker mig ikke, fordi det er en udfordring, der er svært at knække. Jeg har selv ikke nogen gylden løsning, men man skal tage fløjlshandskerne af og sætte fokus på de familier, hvor man ser begyndende tegn på kriminalitet, ved at gribe ind tidligt imod de unge, så de kommer væk fra det pågældende miljø. Danmark har i mange år forsøgt at løse disse integrationsproblemer, og med undtagelse af Schweiz er der ikke noget andet europæisk land, der med succes har integreret ikke-vestlige indvandrere på en vellykket måde. Så det er et problem, der er svært at løse.”

Gruppelederen for de Konservative, Jacob Næsager, mener også, at det skal have konsekvenser, og at forældrene skal tage et større ansvar.

– “Hvis man ikke er dansk statsborger, skal man udvises meget hurtigere, hvis man er på den forkerte side af loven.”

Der var allerede i 2018 hele postnumre i Danmark, hvor andelen af racefremmede var over 50 procent. I 2050 vil knap 20 procent af Danmarks befolkning være racefremmede og efterkommere.

Kilder:
Status på Socialudvalgets mål i Københavns Integrationspolitik 2015-18 (2018-0290447)
Unge indvandrere er seks gange mere kriminelle end andre københavnske unge


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Alex tager dog fejl. Integration af ikke-vestlige indvandrere hverken kan eller skal finde sted.

  • Krisitan Niss says:

   Ja, jeg tror heller ikke på at der er harmoni i Schweiz. Der er med garanti parallelsamfund, det er naturligt.

 • Og tænk på alle dem, der ikke bliver taget. Indvandrere er nok nærmere 15-20 gange så kriminelle, som danskerne, når alt kommer til alt.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //