USA giver ingen sikkerhedsgaranti for en NATO-ansøgning

NATO-MEDLEMSKAB: Hvis Sverige og Finland søger om NATO-medlemskab, vil USA ikke hjælpe, hvis Rusland angriber, skriver Dagens Nyheter.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0.

Udenrigsministeren for det amerikanske forsvarsministerie, Colin Kahl, har meddelt både de finske og svenske myndigheder, at USA ikke vil give nogen sikkerhedsgarantier under ansøgningsprocessen.

– Han gjorde det klart, at de amerikanske sikkerhedsgarantier ikke gælder under ansøgningsprocessen, men kun gælder for et fuldt medlemskab, siger en af ​​DN’s kilder.

Samtidig er Sverige i forhandlinger med Storbritannien om en sikkerhedsgaranti. Garantien vil dog kun betyde, at Sverige får omtrent den samme støtte som Ukraine, hvis Rusland skulle angribe.

NATO’s ekspansion mod den russiske grænse har provokeret Rusland, som har advaret andre nabolande om at indgå NATO-medlemskab.

– Vi har givet vores advarsler, både offentligt og gennem bilaterale kanaler. Det ved de godt, så der er ikke noget at blive overrasket over. De blev informeret om alt, hvor det ville føre hen, sagde udenrigsministeriets talsmand Maria Zakharova onsdag i den russiske statskontrollerede tv-kanal Russia-24.

Læs også:
Hvad betyder NATO’s artikel 5 egentligt?

Kilder:
Fria Tider
Dagens Nyheter


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //