USA: Sort karrierekriminel dræbte hvidt spædbarn og barnets far

USA: National Justice rapporterer om konsekvenserne af den sorte voldsbølge, som er blevet omfavnet i USA.

En ung far og hans spæde søn blev dræbt af en sort kriminel i Kirksville, Missouri, i sidste uge.

22-årige Braxton Cottrill, 18-måneder gamle Parker, 18-årige Alissa Anders og 21-årige Randall Yarrington blev skudt i et angiveligt bagholdsangreb af den sorte 22-årige Anquan Glover. Cottrill og Parker døde begge, mens Anders stadig er i kritisk tilstand.

Skyderiet skete den 30. december, men den sorte mistænkte er endnu ikke anholdt.

Glovers straffeattest går tilbage til hans ungdom, men dokumentation vedrørende dette er ikke offentligt tilgængelig. På kun fire korte år, fra han var 18 år, er Glover blevet sigtet for grov vold, groft røveri, udeblivelse i retten og gjort sig skyldig i et utal af andre uforsvarlige aktiviteter, herunder en separat skudepisode.

I 2017 fulgte Glover efter en bil ind på en Quik Trip parkeringsplads fuld af mennesker, som han hævdede havde »sladret« om ham. Han nærmede sig køretøjet og åbnede med et håndvåben ild mod bilisterne.

Ifølge retsdokumenter indhentet af National Justice blev Glover – som havde modtaget milde straffe for tidligere lovovertrædelser – i 2019 idømt to separate fem og fire års fængselsstraffe for de mange anklager, som han havde pådraget sig i forbindelse med sin kriminelle aktivitet.

Mens han var varetægtsfængslet, blev Glover igen sigtet for et tidligere uafklaret væbnet røveri i Jefferson City, Missouri, samt grov skade på fængselsejendom, mens han var i fængsel. I april 2021 blev han igen idømt et års fængsel, men blev løsladt flere år før hans akkumulerede tid var afsonet.

Glover var fri til at myrde Cottrill og hans søn takket være en række gennemgribende reformer fra Missouris højesteret, der gør det vanskeligt at sikre domfældelser, udvander fængselsstraffe og forbyder dommere at tage hensyn til kriminelles historik under kautionshøringer, uanset hvor alvorlig en lovovertrædelse er.

Højesterets reformer – dikteret af dekret snarere end lovgivning – har bevidst til formål at privilegere ikke-hvide kriminelle i retsvæsenet. Mange af ændringerne var baseret på anbefalinger fra domstolens »Commission on Racial and Ethnic Fairness«, som modtager politiske anbefalinger fra anti-hvide sorte og jødiske universitetsprofessorer som Mikah Thompson og David Achtenberg.

Mens nogle republikanere i delstatskongressen har forsøgt at bekæmpe disse reformer, er det et tværpolitisk problem i Missouri at lade farlige sorte serieforbrydere tilbage på gaden.

Den republikanske guvernør Mike Parson har været en ledende skikkelse blandt konservative embedsmænd, som støtter disse tiltag. Siden han tiltrådte embedet i 2018, har guvernør Parson overvåget bestræbelserne på at reducere Missouris antal af fængselsindsatte betydeligt ved at tilskynde til tidlig løsladelse og prøvetid i stedet for fængsling. Hans erklærede årsag til disse retningslinjer er, at han ønsker at spare penge.

Efter flere år med kamp mod kriminalitet rummer delstaten Missouri nu nogle af de farligste byer i verden. Drabsraten i St. Louis er højere end i Mexicos kartelknudepunkter, samt mange brasilianske favelaer og store dele af Afrika syd for Sahara. Springfield er med sin lille befolkning på 167.000 et af de farligste metroområder i USA. Og Kansas City slog sin rekord for drab i 2020.

/ Eric Striker  

 

Først publiceret på National Justice.

Læs også:
Majoriteten af alle masseskyderier i USA er begået af sorte

Kilder:
abc17news.com
themissouritimes.com
prisonlegalnews.org
ky3.com
kansascitymag.com


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //