WHO omdøber abekopper – er stigmatiserende mod negre

ABEKOPPER: Ifølge oplysninger skal Verdenssundhedsorganisationen omdøbe sygdommen abekopper, som spredes af homoseksuelle, der har sex med andre mænd, da navnet ifølge Biden-administrationen stigmatiserer negre og gør at de ikke tager nok vacciner.

WHO’s generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus til højre. Foto: ITU Billeder fra Genève, Schweiz, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons.

RT rapporterer, at Verdenssundhedsorganisationen WHO ifølge Politico’s anonyme kilder vil omdøbe infektionssygdommen abekopper til »MPOX«.

Ifølge kilden er det Biden-regeringen, der lægger pres på WHO og truer med foranstaltninger, hvis organisationen ikke handler.

Ifølge RT skal de amerikanske myndigheder hævde, at navnet »monkey pox« er stigmatiserende over for negre. Den afroamerikanske gruppe i USA tager som følge af dette ikke nok vacciner, skriver RT.

Abekopper blev først diagnosticeret i Congo i 1970’erne, men har først for alvor spredt sig i Vestafrika i de seneste årtier. Typiske symptomer omfatter vabler, feber og hovedpine. Udslættet kommer normalt først i ansigtet og spreder sig derefter over hele kroppen.

Data viser dog, at det er blandt homoseksuelle, der har gruppesex, at sygdommen er smitsom og er drivkraften bag det store udbrud tidligere i år.

WHO’s generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus har erkendt, at »stigmatiseringen« gjorde det vanskeligt at bekæmpe sygdommen tidligere på året. Udbruddet i Europa startede, efter at en mand i Storbritannien, som netop havde været på rejse i Nigeria, viste tydelige symptomer på sygdommen.

Siden starten af ​​året er 80.000 tilfælde af sygdommen blevet bekræftet.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Generalen says:

    De kan vel kalde det for bøssepest. Det bliver ingen stødt over 🤓

  • Hvis negre finder, at betegnelsen abekopper hentyder til dem og føler sig stigmatiseret deraf, vil jeg mene at det snarere er aber, der burde føle sig stigmatiseret over at blive associeret med negre.
    Negerklynk.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //