Amerikansk dykkerstøvle fundet ved Nord Stream

ØSTERSØEN: I den første ikke-statslige ekspedition til stedet for Nord Stream-angrebene blev der fundet beviser, der ser ud til at være savnet i den svenske undersøgelse. Blandt andet blev der noteret en støvle af samme model, som den amerikanske flåde bruger.

Foto: The Grayzone. Den mystiske støvle, som svenske efterforskere »missede« ved Nord Stream 2.

The Grayzone og journalisten Jeffrey Brodsky rejste til stedet for Nord Stream-sabotagen sammen med den svenske ingeniør Erik Andersson.

Et filmklip viser Andersson sænke en drone for at filme stedet for sabotagen af gasrørledningen.

Det lykkedes også dronen at fotografere en støvle, som The Grayzone har identificeret som den samme model, der bruges af dykkere fra den amerikanske flåde. Ukrainske dykkere, der er trænet af amerikanske specialister, er også blevet set iført samme type støvle, men det tilføjes, at lignende støvler kan købes i nogle sportsbutikker.

Støvlen blev fundet kun fem meter fra en af lækagerne på gasrørledningen Nord Stream 2 og blev tilsyneladende »overset«, da Säpo afspærrede og dykkede i området. Erik Andersson fortæller til The Grayzone, at han kontaktede virksomheden Nord Stream 2 AG efter opdagelsen.

– De benægtede på det bestemteste, at de nogensinde havde brugt dykkere til at bygge rørledningerne eller til vedligeholdelse i området, siger han.

Men Nord Stream 2 AG fortalte ham angiveligt, at de selv havde bemærket støvlen i februar, og at de havde informeret de svenske efterforskere om opdagelsen.

Da artiklen blev offentliggjort, havde Jeffrey Brodsky ikke modtaget et formelt svar fra de svenske myndigheder om fundet, men skriver, at en ubåd fra den svenske flåde cirklede rundt om eksplosionsstederne i oktober sidste år. I mere end otte timer, ved to lejligheder, lå et svensk flådefartøj for anker over det nøjagtige sted, hvor dykkerens kæde blev fundet.

»Grayzone deltog i det, der ser ud til at være den første uafhængige ekspedition til at undersøge sabotagen af Nord Stream-rørledningerne. I nærheden af et af sprængningsstederne fandt vi en dykkerstøvle, som dykkere fra den amerikanske flåde har brugt. Hvordan kunne de svenske efterforskere overse dette?«, skriver Jeffrey Brodsky i artiklen.

Journalisten Seymour Hersch, som tidligere har vundet prestigefyldte priser for at afsløre amerikanske krigsforbrydelser, har specifikt identificeret den amerikanske flåde sammen med norske kolleger som ansvarlige for at udføre angrebet på Nord Stream, angiveligt beordret af den amerikanske præsident Joe Biden.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Anonym says:

    Det minder om terrorist-pas der mirakuløst vis blev fundet ved WTC, gør det ikke?

  • Anonym says:

    Personligt tror jeg, at amerikanerne står bag angrebet, hvilket i har en god artikel som forklarer hvorfor. MEN dette virker næsten for perfekt til at være sandt. Jeg siger ikke, at det er falsk, da sådan fejl bestemt kan forekomme, men det virker vildt.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //