Anklage om antisemitisme efter falsk næse i Netflix-film

HOLLYWOOD: Netflix og skuespilleren Bradley Cooper anklages for antisemitisme i den nye film “Maestro,” hvor Cooper spiller en jødisk komponist. Årsagen er, at Cooper har en stor falsk næse i filmen.

Foto: Library of Congress / Netflix Leonard Bernstein (t.v) og Bradley Cooper (t.h) som Bernstein i “Maestro”

Netflix-filmen “Maestro,” der skildrer den jødiske komponist Leonard Bernsteins liv, vil have premiere på Venedigs filmfestival i september og derefter blive udgivet på Netflix i december. I traileren til filmen ses Hollywood-skuespilleren Bradley Cooper spille Bernstein med en stor falsk næse.

På webstedet StopAntisemitism.org kan man nu læse, at Cooper begår synden “Jewface,” hvilket er en variant af “Blackface” – med andre ord, når hvide maler deres ansigter sorte for at fremstå som afrikanere.

“Hollywood ansatte Bradley Cooper – en ikke-jøde – til at spille den jødiske legende Leonard Bernstein og satte en ubehageligt overdrevet ‘jødenæse’ på ham,” skriver webstedet på X og konstaterer, at jøden Jake Gyllenhaal ikke fik rollen, selvom han “har drømt om den i årtier.”

Ifølge StopAntisemitism.org – der citerer “Media Diversity Institute” – er ideen med en jøde med en “stor krognæse” et billede, der er “så dybt forankret i moderne kultur, at de fleste ikke vil vedkende sig, at det er en dybt antisemitisk stereotyp.”

Ifølge webstedet går den såkaldte stereotype tilbage til William Shakespeares jødekritiske værk “Købmanden i Venedig,” men den var ukendt inden det 12. århundrede.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //