Canadiske regime sabotere kæmpeindsamling

CANADA: Repræsentanter for det canadiske politiske establishment forsøger nu at få deltagere i lastbilprotesten til at give op, blandt andet ved at sabotere pengeindsamling.

For en uge siden ankom deltagere til den berygtede lastbilprotest til den canadiske hovedstad Ottawa. Det anslås, at der kunne være så mange som 50.000 køretøjer i konvojen.

Hvorvidt der virkelig er 50.000 vogne med chaufførerer svært at vide, men noget, der står klart er, at en stor gruppe canadiere samledes uden for landets parlament for at genvinde deres rettigheder, som den liberale regering tog fra dem, fordi de ikke tog imod corona-vaccinen.

 

Stopper indsamlingen til protesten

En ting, der også står klart er, at det politiske establishment i Canada anser protesten for at være et stort problem. En indsamling til protesten af GoFundMe blev for nylig stoppet efter råd fra politiet i Ottawa og byens borgmester, efter at titusindvis af donorer indsamlede millioner – mere end det liberale partis føderale valgkampagne indamlede forud for sidste valg.

GoFundMe havde oprindeligt tænkt sig selv at beholde pengene og fordele dem til »velgørende formål«, som de selv støtter, men nu er det besluttet automatisk at tilbagebetale pengene til donorerne. En årsag kan være, at donorer er blevet bedt om at stille tilbagebetalingskrav til GoFundMe, hvilket kunne have kostet virksomheden enorme summer.

 

Etablissementet vil stoppe protesten

En af dem, der støtter beslutningen om at stoppe indsamlingen til protesten, er Ottawas borgmester Jim Watson, en liberal ligesom Justin Trudeau. I en tråd på Twitter skriver han åbent, at han håber, at dette vil gøre det umuligt for protestdeltagerne at blive i byen, noget han synes er godt, da nogle deltagere ifølge ham skulle have begået noget ulovligt, mens de »holdt byen som gidsel« med deres »besættelse«.

At protestdeltagerne skal tvinges ud af byen er også politiets holdning til trods for, at politimester Peter Sloly tidligere har erkendt, at protesten er rolig. En grund kan være, at premierminister Trudeau gik i panik, i hvert fald hvis man kan tro hans politiske modstandere, der skal have talt med kilder tæt på regeringen, hvilket fremgår af det faktum, at han flygtede fra byen, da konvojen nærmede sig.

Relaterede artikler:
Trudeau anklager demonstranter for »vold« og »hadretorik«
Hundredvis af lastbilchauffører er kørt på tværs af Canada i vaccinestrejke


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //