Det Hvide Hus: »Ruslands krig er antisemitisk«

UDLAND: I en ny rapport, der endnu ikke er offentliggjort af Det Hvide Hus, anklages Ruslands »særlige militæroperation« i Ukraine for at være »antisemitisk«. Bagved står magtfulde jødiske lobbygrupper, der hævder, at det er antisemitisk at kæmpe mod Ukraine.

USAs præsident Joe Biden. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0).

Jerusalem Post (JP) har fået fat i en rapport fra det amerikanske udenrigsministerium, som hævder at ville »bekæmpe russisk misinformation«, om krigen i Ukraine.

Avisen skriver, at rapporten indeholder »dødbringende kritik« af Rusland, hvorpå den russiske regering beskrives som »antisemitisk« og beskylder dem for at »udnytte jødisk lidelse ved at hævde, at krigen mod Ukraine er en afnazificeringsoperation«.

»For at tjene sit bytte udnytter Kreml lidelserne for alle dem, der overlevede Anden Verdenskrig og overlevede Holocaust. Ved at gøre det flyttes fokus væk fra kritisk vigtigt globalt arbejde for at bekæmpe antisemitisme og i stedet udbrede en af ​​de mest lumske former for antisemitisme: Holocaust-forvrængning,« skrev udenrigsministeriet i rapporten, citeret af JP.

Ifølge JP har Det Hvide Hus citeret forskellige historikere og jødiske magtgrupper som Yad Vashem og det amerikanske »Holocaust«-museum for at lægge vægt bag deres argumenter. Derudover skal det indeholde billeder af den ukrainske jødiske præsident Volodomyr Zelensky iført en kippah, flankeret af en gruppe ortodokse jøder, foran Grædemuren i Jerusalem, som han besøgte i 2020.

»Med antisemitisme i fremmarch rundt om i verden, er det nødvendigt for os alle at påpege denne særligt ondskabsfulde form for russisk desinformation,« hedder det i rapporten.

Ruslands militæroperation i Ukraine har skabt store spændinger mellem Kreml og verdensjødedommen, og især dets forhold til Israel. Af Ruslands 18 mest magtfulde jødiske oligarker har ingen af ​​dem offentligt vist støtte til krigen i Ukraine, nogle af dem har fordømt krigen og mindst én har allerede forladt Rusland til fordel for Israel. Moskvas overrabbiner Pinchas Goldschmidt har gjort det samme, mens Kreml har advaret en af ​​Ruslands mest magtfulde jødiske lobbygrupper om at begynde at ‘følge russisk lov eller stoppe alle aktiviteter med det samme.’

Rapporten fra det amerikanske udenrigsministerium udkommer på mandag, samme dag som Rusland har indkaldt til et møde i FN, hvor man har til hensigt at »afkræfte« påstande om, at Ruslands »nazistiske anklager« mod Ukraine er overdrevne.

Læs også:
Rusland slår ned på jødisk magtgruppe
Moskvas hovedrabbiner har rømmet Rusland
Jødisk »dødsengel« hylder Azov – skal bede Israel sende rabbiner for at begrave faldne Azov-soldater


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //