Erdogan: »Europa har kun sig selv at bebrejde«

ENERGI: Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan mener, at energikrisen i Europa er Europas egen skyld. »Europa høster nu, hvad Europa har sået«, sagde præsidenten under en pressekonference tirsdag.

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan. Foto: Nato/flickr (CC BY-NC-ND 2.0).

Efter den russiske beslutning om at lukke den vigtige gasledning Nord Stream 1 »på ubestemt tid« eller indtil vestlige sanktioner mod Rusland er ophævet, har Kreml forklaret, at Storbritannien og EU-landene, som nu går en svær vinter i møde, kun kan bebrejde sig selv for »irrationelle og nogle gange helt absurde beslutninger«.

Kreml bakkes nu op af den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan, som talte om den europæiske energikrise under en pressekonference tirsdag. Ifølge den tyrkiske præsident er europæiske ledere selv skyld i krisen, og lande i Europa »høster, hvad de har sået«, skriver RT.

Erdogan mener, at de dårligt gennemtænkte sanktioner mod Rusland og den russiske præsident Vladimir Putins holdning har ført til den nuværende situation.

– Jeg tror, ​​Europa vil gå gennem den kommende vinter med alvorlige problemer. Tyrkiet har i øjeblikket ingen sådanne problemer med gasleverancer, siger Erdogan.

Ruslands Gazproms meddelelse om at lukke Nord Stream 1 fik mandag de i forvejen høje priser på naturgas til at stige med 30 procent. Den stadig mere presserende situation for især Tyskland har ført til, at den tyske finansminister og atomkraftmodstander Robert Habeck endelig har givet efter og meddelt, at Tyskland udskyder lukningen af ​​sine atomkraftværker.

De tre tilbageværende atomkraftværker i Tyskland kan dog kun erstatte to procent af den energiforsyning, som Nord Stream tidligere har leveret, ifølge hvad Habeck hævdede i august, da han ville begrunde, hvorfor nedlukningen af ​​atomkraftværkerne skulle iværksættes.

Læs også:
Rusland lukker for gassen – på ubestemt tid
Ukrainekonflikten kan blive Vestens største maveplasker nogensinde
Europa bliver betegnet som en »tredje verdens økonomi«
Dagens video: Energikrisen


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Han lyder som en referat fra de øvrige politikkere. Tyrkiet har lært lidt om de holdninger de selv har skruet sig fast ved. Om vi andre så stadig er medspillerne, er kun et naturlig billed for Tyrkiet og så politikkerne.

    Jeg ved ikke, men er det kun mig der kan se en dårlig gensplejsning via Tyrkiet og politikkerne.

    Jeg skal nok lade være med at blande Nordfront i mine synspunkter om Tyrkiet, Mellemøsten, Afrikaneren OG politikkerne, men sagen burde være åbenlyst. De er og bliver aldrig folkets leverandør til en bedre verden. Der er levebrødspolitikkerne, fans af multi generationens færden, og så er der de fremmede fra de varme lande…..Magtens korridor er uendeligt mislykket, ikk’. Eller er den, altså for dem der yder førstehjælp for de mislykkedes.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //