Grækenland forstærker grænsen til Tyrkiet

UDENRIGS: Grækenland fortsætter med at forstærke sin grænse til Tyrkiet. Dette er for at forhindre en ny »flygtningebølge« fra Afghanistan.

Genrebillede. Foto: CC public domain.

Efter Talibans magtovertagelse i det Islamiske Emirat Afghanistan, er mange afghanere begyndt at flygte fra landet. I officielle udtalelser har Taliban opfordret til ro i landet. Der er lovet en total amnesti til alle tidligere regimetro personer men alligevel forsøger folk at komme derfra.

Grækenland vælger nu at styrke sin grænse til Tyrkiet yderligere af frygt for, at en ny bølge af afghanere vil »flygte« over 4.000 km til Europa.

»Vores land bør ikke blive en vej ind i EU for ulovlige afghanske migranter«, udtalte den græske migrationsminister Notis Mitarachi.

 

Stål, beton og pigtråd

Regeringen har besluttet at forlænge grænsehegnet mod Tyrkiet med 40 kilometer. Grænsemuren er bygget af massivt stål og beton, den er fem meter høj og er udstyret med pigtråd øverst.

Grænsen vil også blive overvåget med termiske kameraer og droner.

Under et besøg i grænseregionen Evros understregede den græske minister for civilbeskyttelse, Michalis Chrisochoidis, vigtigheden af ​​at forsøge at stoppe masseindvandringen til Europa.

– Vi kan ikke vente passivt på de potentielle konsekvenser. Vores grænser skal forblive uigennemtrængelige, sagde ministeren.

Det er stadig uvist, om grænsemuren kan stoppe migranter, da grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet er omkring 208 kilometer lang.

Ifølge BBC har regeringens beslutning under alle omstændigheder modtaget enorm støtte blandt lokalbefolkningen i Grækenland.

 

Tyrkiet

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan beskriver masseindvandringen som »en kæmpe udfordring for alle«.

Tyrkerne er i det mindste enige med den græske premierminister Kyriakos Mitsotakis om, at det er bedre at etablere nødhjælpsindsatser i Afghanistans nærområde, frem for at afghanerne begynder at bevæge sig vestpå.

EU har allerede en aftale med Tyrkiet om at holde sin grænse lukket i bytte for økonomisk støtte.

Læs også:
Afghanistan – nogle refleksioner
USA har brugt 1,9 mia. kroner på Afghanistan – om dagen
NATO’s historisk største fiasko


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //