Hvem kontrollerer uddelingen af de finansielle støttepakker i USA?

STORFINANS: Verdens største investeringsselskab BlackRock kontrolleres af jødiske finanshajer. Under den seneste uge har de fået endnu mere magt.

Tyren på Wall Street. Foto: Andrew Henkelman (CC BY-SA 4.0)

Nordfront har tidligere skrevet om BlackRocks aktiviteter i Tyskland. I den seneste episode af Fash The Nation omtaler de nyheden om, at det vil være BlackRock, der som det eneste finansielle selskab vil beslutte, hvem der skal tage del i redningspakken som skabes i USA, for at redde kriseramte virksomheder under den nuværende coronaepidemi.

Ifølge det finansielle ugeblad Barron´s passerede BlackRock milepælen på 7 billioner dollars af forvaltede aktiver i begyndelsen af 2020. For at forstå omfanget af, hvor mange penge dette selskab kontrollerer, vil jeg indtaste hele beløbet i cifre og i kroner. ∼ 51.000.000.000.000 DKR løber det op i, hvis man benytter valutakursen på Forex.

Hvad kan vi sammenligne med for at få en smule perspektiv? I 2016 var de offentlige udgifter Danmark i alt 1.102.903.000.000 kr. Altså forvalter BlackRock summer 46 gange større end hele den danske stats udgifter i 2016. Med sådanne tal forstår selv den ofte hjernedøde filosemit, at den der kontrollerer BlackRock, har meget at sige i den globale finansielle verden.

En del af pengene de administrerer kommer fra amerikanske pensionsfonde. Således er det altså blandt andet med almindelige hvide amerikaners penge, at dette selskab kan kontrollere, hvilke virksomheder der skal falde, og hvilke der vil bestå. BlackRock har investeret store beløb i aktier hos jødisk-ejede og kontrollerede medieselskaber i USA.

BlackRock blev skabt stort set af en lille jødisk gruppe. Nogle har forladt selskabet, en anden er død, men virksomhedens jødiske magt kan på ingen måde bortforklares. BlackRock´s globale forretningsudvalg har mange jødiske navne; Jeg vælger her at præsentere det højeste lederskab.

I selskabsbestyrelsen sidder mennesker med flere forskellige etniciteter, men de jødiske navne dominerer, især i betragtning af den lille andel de udgør i verden.

Hvad der er sket i denne uge er, at Federal Reserve og det amerikanske finansministerium i det mindste principielt vil blive slået sammen. Federal Reserve´s formandskab har i nyere tid været besat af: Jøden Alan Greenspan (1987-2006), jøden Ben Shalom Bernanke (2006-2014), jødinden Janet Yellen (2014-2018), den nuværende er Jerome Powell (2018-) som er af europæisk afstamning.

Viceformandskabet for Federal Reserve har også været domineret af jødiske individer. Jøden Donald Kohn sad på posten mellem 2006-2010, jødinden Janet Yellen sad mellem 2010-2014, jøden Stanley Fischer sad mellem 2014-2017. Den nuværende viceformand er Richard Clarida (2018-) af ukendt etnicitet.

Hvem sidder da som finansminister i USA? Det gør jøden Steven Mnuchin. Mnuchin er bankmand fra det berygtede jødiske bankfirma Goldman Sachs, han var desuden glad for, at Powell blev nomineret til formand. Hvis du tror, at dette er en tilfældighed, at en jødisk person sidder som finansminister, så tager du fejl.

Jack Lew (2013-2017) er jøde. Tidligere jødiske personer, der har fungeret som finansministre, er Robert E. Rubin (1995-1999), Rubin var formand for CFR mellem (2007-2017). Lawrence H. Summers (1999-2001).

Jødiske personer har også i de senere år været dem, der har overtaget finansministerposten i kort periode ved magtovergange efter valg. Stuart A. Levey, Neal S. Wolin, Adam J. Szubin.

Som vicefinansminister finder vi også flere jøder i dag. Lawrence H. Summers (1995-1999), Stuart. E. Eizenstat (1999-2001), Neal S. Wolin (2009-2013), Sarah Bloom Raskin (2014-2017). Der kan selvfølgelig være flere, men disse er de mest indlysende.

Council on Foreign Relations (CFR) er en organisation, der virkelig bør skrives adskillige bøger om. David Rockefeller har tidligere fungeret som formand. Wikipedia’s artikel om organisationen fortæller om en organisation, der har haft store dele af det politiske amerikanske etablissement som medlemmer i flere årtier. Fink og Rubin er medlemmer af CFR, og formanden for organisationen er jøden David Rubenstein og præsidenten for organisationen er jøden Richard N. Haass.

Den enes død er den andens brød, siger man; finanskriser er før blevet skabt i vanskelige tider for at andre mennesker kan slå plat på de der går under; om det er tilfældet denne gang ved jeg ikke.

Enorme summer skabes af nationalbanker og distribueres til banker til nulrenter, mens bankerne selv opkræver renter, når de låner ud til virksomheder og privatpersoner. Alle disse milliarder kastes nu ud til banker, kæmpevirksomheder og børshajer, som var med til at skabe krisen fra begyndelsen.

Hvordan kan man motivere en tjener til at gå på arbejde for 17.000 – 36.000 om måneden, mens staten giver kapitalisterne milliarder af beskyttelsespenge, hvor er retfærdigheden i det?

De små konkurrerende virksomheder bukker under, mens giganterne modtager statsstøtte, så det er let at spekulere i, at nutidens ærkekapitalister måske med vilje har skabt en finanskrise for at knække deres modstandere og erobre endnu større dele af markedet. Måske vil vi aldrig finde ud af det. De der overlever vil se.

/Marcus Hansson

RELATEREDE ARTIKLER:
Peter Phillips´ oplæg om kapitalismens giganter: Den globale magtelite


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //