Israel tilbyder en tredje vaccinedosis til børn

COVID-19-VACCINE: Israel begynder at vaccinere 12-årige med en tredje dosis covid-19-vaccine.

Illustrationsbillede: Foto: Amos Ben Gershom / Government Press Office (Israel), (CC BY-SA 3.0).

Israel er, som det første land i verden, begyndt at vaccinere børn med en tredje covid-vaccination. Israelske myndigheder udfaser vaccinepassene efter seks måneder, da to vaccinationer ikke anses for at være tilstrækkelige for immunforsvaret.

Den israelske regering har meddelt, at alle børn i alderen 12 år eller derover får en tredje dosis af vaccinen. Dem, der ikke accepterer tilbuddet, mister deres vaccinepas og alle de privilegier, det medfører.

Allerede i august begyndte Israel at vaccinere alle over 60 år for tredje gang, da effekten af ​​de to første injektioner aftager efter kun fem måneder. For en uge siden startede de med alle over 30 år. Hastigheden af ​​vaccinationerne har været meget hurtig.

Israels premierminister Naftali Bennett meddelte søndag:

To millioner israelere er allerede blevet vaccineret med en tredje dosis. Dette er en fordel, som intet andet land har fået. Alle de gamle mennesker ville være døde, hvis de ikke fik det tredje stik nu.

Den seneste udtalelse startede en shitstorm på internettet med mange oprørte følelser. Desuden tog Bennett fejl i, at Israel var først. Rusland begyndte at vaccinere sin befolkning med en tredje dosis allerede i juli, men ikke børn.

Den israelske sundhedsmyndighed siger, at israelerne modtager Pfizer-BioNTech-vaccinen fem måneder efter den anden injektion. Derefter fornys vaccinationspasset i yderligere seks måneder. Fremover bliver israelerne nødt til at blive vaccineret hver femte til sjette måned, ellers vil de ikke kunne leve et normalt liv.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) advarer derimod rige nationer mod at starte en tredje indsprøjtning, da alle lande, især de fattige, endnu ikke har vaccineret deres befolkning med den første dosis. På samme tid viser en israelsk undersøgelse imidlertid, at naturlig immunitet mod covid-19-virus varer længere end immuniteten hos de vaccinerede.

Den hurtige vaccinationsrate i Israel gælder dog ikke for den palæstinensiske befolkning, hvoraf mange endnu ikke har fået deres første stik.

Kilde:
RT

Læs også:
Vaccineekspert: Covid-19 bør være en børnesygdom
Nu skal børn ned til 12 år vaccineres mod covid-19
I værste fald steriliserer covid-19-vaccinen kvinderne


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //