Marine Le Pen afgår som partileder

FRANKRIG: Det franske højrepopulistiske parti Rassemblement National har fået ny partileder.

Marine Le Pen. Foto: Анна Исакова, (CC BY 4.0) via Wikimedia Commons.

Marine Le Pen (54) blev lørdag skiftet ud som partileder for det franske højrepopulistiske parti Rassemblement National (RN), tidligere Front National. Marine tog over som partileder i 2011 og efterfulgte sin far Jean-Marie Le Pen, som grundlagde partiet i 1972.

I sin tid som partileder er Marine Le Pen blevet stærkt kritiseret af nationalister verden over, da det menes, at hun forrådte sin egen far, krøb for jøder og modererede partiets politik.

Med 85 procent af stemmerne blev EU-parlamentariker Jordan Bardella (27) valgt som ny partileder og vandt dermed over sin konkurrent Louis Alio.

Bardella meldte sig ind i partiet i 2012, i en alder af 16. I en udtalelse skal han have sagt, at han tilsluttede sig »mere for Marine Le Pen end for National Front«.

 

Læs også:
Le Pen: Hjemsendelse af udlændinge bryder med det republikanske værdigrundlag


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Det her er faktisk meget interessant. Ved det sidste valg stemte størstedelen af hvide franskmænd på Rassemblement National. Og nu får de en ny ung hvid mand som leder. Og så med så stor opbakning i partiet.

 • jødiskmatrix says:

  “New National Rally leader Jordan Bardell, 27, backs efforts to rid party of virulent antisemitic and extremist views but has also been accused of encouraging white supremacists”

  https://www.timesofisrael.com/french-far-right-taps-young-rising-star-as-le-pen-successor/

  De eneste politikere med nogen form for magt der tillades, er bedragere og zionister, fat det nu, vestlig politik er et zionistisk spil…

 • Lars Agerbæk med æ says:

  jamen så flyt du til Malmø, for hvis vestlig politik er et zionistisk spil. Så kan det være lige meget hvor i vesten man bor.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //