Medgrundlægger af Wikipedia: Stol ikke på Wikipedia!

WIKIPEDIA: Medgrundlægger af Wikipedia Larry Sanger fortæller i et interview med Unherd, at Wikipedia nu er blevet så venstreorienteret, at man ikke længere bør stole på hvad der står skrevet.

Wikipedia-grundlægger Larry Sanger. Foto: Video Unherd.

Larry Sanger grundlagde Wikipedia sammen med Jimmy Wales i 2001. I et interview med Unherd kritiserer han sin egen skabelse, da indholdet af Wikipedia er blevet så politisk vinklet, at det ikke længere er troværdigt.

Sanger har også tidligere udtalt i et blogindlæg, at Wikipedias neutralitetspolitik er død, og at venstreorienterede har ødelagt Wikipedia med politisk vinklet indhold, så meget, at det kan betragtes som ren propaganda.

F.eks. er artikler om politikere, der af venstreorienterede betragtes som meningsmodstandere, skrevet på en meget kritisk og absurd måde, og ikke mindst forekommer der deciderede løgne, med det formål at miskreditere meningsmodstanderen.

Larry Sanger fortæller Unherd, at han ikke længere stoler på det opslagsværk, han engang skabte, og at det nu er blevet propaganda for etablissementet.

– Du kan stole på, at Wikipedia giver dig etablissementet synspunkt på næsten alt, siger Sanger.

Sanger nævner også korruptionsskandalen og fundene på den bærbare computer tilhørende Joe Bidens søn, Hunter Biden, og påpeger, at man næppe kan læse om dette på Wikipedia.

– Det lidt, du kan finde, er ekstremt vinklet og lyder som et brev fra en forsvarsadvokat.

Sanger fortæller, at der er et stort antal mennesker, der ønsker at skabe mere balance i indholdet på Wikipedia. Men da disse betragtes som meningsmodstandere af de venstreorienterede administratorer, der har overtaget Wikipedia, stoppes de fra at bidrage til dette.

– Det er ret bemærkelsesværdigt i betragtning af, at neutralitetspolitikken stadig gælder, siger han og fortsætter:

– Hvis kun en version af sandheden er tilladt, giver det et kæmpe incitament for rige og magtfulde mennesker til at tage kontrol over f.eks. Wikipedia for at styrke deres magt. Og det gør de.

 

Kilder:
Unherd
Daily Mail
Larry Sanger Blogg


Læs også:

Wikipedias side om Den Nordiske Modstandsbevægelse: Introduktion
«Videnskabelig» metode til kildekritik: Google og Wikipedia bliver sandhedsdommere


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //