Ny bizar trend – hvide og politimænd undskylder og knæler for sorte

USA: En ny trend er opstået i landet, hvor hvide viser underkastelse for sorte.

På Twitter cirkulerer flere bemærkelsesværdige videoer, hvor hovedsageligt hvide mennesker viser underkastelse for sorte.

En film viser, hvad der virker som værende en gruppe hvide kristne, som knæler for sorte trosfæller og beder om forladelse for »år efter år af racisme«, samtidig med at mange af de sorte står og græder.

En anden video viser, hvordan politiet knæler for sorte og andre demonstranter, hvoraf mange er maskerede.

Den nye trend kommer efter, at USA de seneste dage  er er blevet rystet af voldelige optøjer rundt om i landet. Optøjerne startede efter en række medievarme begivenheder, hvor to tilfælde endte med døde sorte.

Den bedst kendte af disse tilfælde var George Floyd, der døde under en politiindgriben i sidste uge. Oprindeligt troede mange, at det havde at gøre med et politi, der kvalt ham ved at sætte knæet på Floyds hals, hvilket viste sig ikke at være tilfældet ifølge obduktionen. I stedet antages dødsårsagen at have været, at tidligere sundhedsmæssige problemer som blev forværret af politiet, der holdt ham fast.

Overalt i verden er mange nu oprørte over, hvad de kalder hvid vold mod sorte, på trods af at mellemracelig vold ifølge officiel statistik domineres af sort vold mod hvide.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Christian says:

    Jeg er så forvirret.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //