Nye russiske udspil mod slyngelstaten Israel

UDLAND: Det er ikke Ruslands forsøg på at lukke Jewish Agency, der er grunden til landets forværrede forhold til Israel, hævder en talsmand for det russiske udenrigsministerium. I stedet peges der på det zionistiske regimes »ensidige og ikke-konstruktive retorik« som årsagen.

Foto: Kremlin.ru (CC BY 4.0) Det russiske udenrigsministeriums talskvinde Maria Zakharova sammen med den russiske præsident Vladimir Putin.

Forholdet mellem Rusland og Israel bliver værre. Dels skyldes det Kremls tætte forhold til de antizionistiske stater Syrien og Iran, men også det faktum, at Israel og verdensjødedommen har taget kraftig afstand fra den russiske invasion af Ukraine.

Tel Aviv har tydeligvis stillet sig på Kyiv-styrets side i konflikten, mens Kreml har slået ned på jødiske magtgrupper i Rusland og søgt tættere forbindelser med Palæstina.

Det russiske udenrigsministeriums talsmand Maria Zacharova præciserede Ruslands holdning til Israel på russisk tv tirsdag, skriver RT. Dette efter at den israelske premierminister Yair Lapid beordrede sanktioner mod Rusland som reaktion på landets slag mod den russiske afdeling af Jewish Agency. En domstol i Moskva modtog i sidste uge en retssag fra det russiske justitsministerium om at opløse den zionistiske organisation for adskillige overtrædelser af russiske love om datahåndtering.

 

Beskylder Israel for ensidigt at støtte Kyiv-regimet

Ifølge Zacharova er forholdet mellem landene ikke blevet forværret »af sig selv«.

— De seneste måneder har vi hørt fuldstændig ukonstruktiv og frem for alt ensidig retorik fra Tel Aviv, siger Zacharova.

Ydermere mener Zakharova, at anti-russiske tilnærmelser konstant kommer fra repræsentanter for det zionistiske regime på alle niveauer, og at disse udelukkende er lavet ud fra et pro-ukrainsk perspektiv.

— Og ikke på den måde, at man støtter det ukrainske folk, men kun til støtte for Kiev-regimet, forklarer Zakharova og tilføjer, at det har været i »samme tone som de mærkelige og vilde stemmer fra Vesten«.

Ifølge premierminister Lapid ville en opløsning af det jødiske agentur i Rusland alvorligt skade forholdet mellem landene. Men Zakharova mener, at det hele er et juridisk spørgsmål og ikke et politisk.

Kreml-talsmand Dmitry Peskov var på samme linje, da han kommenterede spørgsmålet søndag:

— Der er faktisk spørgsmål vedrørende Jewish Agency’s overholdelse af russiske love. Men denne situation bør ikke politiseres eller projiceres på forholdet mellem Israel og Rusland som helhed, sagde Peskov.

Et første retsmøde om spørgsmålet om opløsningen af Jewish Agency afholdes torsdag, skriver RT.

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //