Nyt folkefjendtligt flag tillades at vaje over Christiansborg

KULTURMARXISME: Homofilflaget, det såkaldte Prideflag, bliver det tredje folkefjendtlige flag, som tillades at vaje over Christiansborg.

Et nyt flag tillades nu af vaje over Christiansborg, så tre folkefjendtlige flag nu er godkendt på parlamentsbygningen, nemlig EU-flaget, FN-flaget, og nu Homofilflaget.

Et flertal i Folketingets præsidium har i år godkendt, at der skal flages for det såkaldte LGBT+-miljø fra en af de store flagstænger foran Christiansborgs hovedindgang den 22. august under Copenhagen Pride Week – en uge som i år bliver uden udskejelser på åben gade på grund af coronarestriktioner.

Blandt fortalerne i præsidiet på Christiansborg er man tilfredse med at skulle hejse et nyt flag i år. Især SF’s Trine Torp, der har stillet forslaget.

– Jeg har tit undret mig over, at min arbejdsplads ikke har regnbueflaget oppe, når så mange andres arbejdspladser har det. Lige præcis her, hvor vi kan træffe vigtige beslutninger for at sikre retten til at leve det liv, man vil, siger hun.

– Danmark er et foregangsland i forhold til at sikre retten til frihed og mangfoldighed. Det er helt oplagt, at man der, hvor lovene laves, også er med til at fejre denne dag, som man også gør mange andre steder, siger hun.

Forslag blevet afvist flere gange tidligere

Det er ikke første gang, debatten om, hvad der må hænge i Christiansborgs flagstænger raser.

Tilbage i 2018 foreslog Trine Torp fra SF første gang at lade regnbueflaget vaje over Christiansborg. Et forslag, som daværende formand for Folketinget Pia Kjærsgaard manede til jorden.

Og heller ikke i dag vil Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard bakke op om beslutningen.

– Det er useriøst. Det er altså vores parlament, vores folkestyre, rigets højborg, hvor jeg ikke synes, det hører sig til. For det er de nationale flag, der skal op her, siger hun.

Pia Kjærsgaard frygter, at der med tilladelsen til regnbueflaget med tiden vil blive givet grønt lys til, at private organisationer og andre også vil få deres flag hejst.

– Jeg er meget skeptisk over for, hvem der nu vil henvende sig af private organisationer, siger hun.

– Der er nogle traditioner, der er værd at beholde. Vi skal ikke bare – af frygt for at blive umoderne og ikke følge med tiden – ændre i forhold til den værdighed og respekt, vi har for parlamentet.

Men formanden hos Copenhagen Pride, Lars Henriksen, mener, at der er stor forskel på regnbueflaget og flag, som symboliserer eller tilhører en organisation.

– Det er ikke et flag, der hejses på vegne af os som organisation. Det er et flag, der symboliserer nogle værdier, som vi arbejder for. Det er inklusion, respekt for medmennesket, antidiskrimination og så videre. Det kan jeg ikke forstå er kontroversielt for nogen, siger han.

Læs også:
Den sidste forpost i kampen mod homolobbyen
Er kritik af homolobbyen en hadforbrydelse?
Nordisk homolobby, Axel Axgil og koblinger til pædofili

Kilder:
DR


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lars Agerbæk med æ says:

    Klovneflag


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //