Russisk klage over racediskrimination rettet mod Nike

ANTI-HVIDHED: En russisk mand har anmodet Den Russiske Føderations Undersøgelseskomité om at undersøge producenten af sportstøj- og sko, Nike, for mangel på »hvid mangfoldighed« på deres russiske hjemmeside.

Foto: Twitter.

En russisk mand ved navn Evgeny Smirnov fra Moskva, har indsendt en anmodning til Den Russiske Føderations Undersøgelseskomité, om at kontrollere producenten af ​​sportstøj og sko, Nike. Manden mener, at virksomheden diskriminerer hvide mennesker. Smirnov kom frem til denne konklusion på grund af det faktum, at næsten alle modellerne på virksomhedens hjemmeside er mennesker af den negroide og mongoloide race, selvom »det absolutte flertal af russere« er kaukasiere.

Smirnov fortalte RIA Novosti, at han forsøgte at hjælpe Nike med at løse problemet med racemæssig mangfoldighed, ved at kontakte kundesupport. Han tilbød dem »gratis hjælp til at vælge modeller, for at eliminere racediskrimination«. Repræsentanter for virksomheden afviste dog initiativet. De ville heller ikke forklare ham principperne for, hvordan de vælger modeller til Nikes russiske hjemmeside.

En sådan politik for virksomheden er en direkte pålæggelse af vestlige værdier og stereotyper, der er fremmede for europæisk og slavisk kultur, mener manden. »Uviljen til at eliminere den racemæssige ubalance og lytte til udtalelsen fra en repræsentant for den race, der udgør flertallet af befolkningen i landet, er en direkte kendsgerning af diskrimination og manglende respekt for befolkningen i landet,« understregede han.

Undersøgelseskomitéen har allerede accepteret moskovittens anmodning. Nikes europæiske pressetjeneste har endnu ikke kommenteret Smirnovs udtalelse.

Læs også:
H&M lancerer ny anti-hvid reklamekampagne
Disney’s hadefulde anti-hvide personalepolitik
Coca Cola’s krav til deres ansatte: »Vær mindre hvide!«
Strukturel anti-hvidhed hos et af de største teleselskaber i USA

Kilde:
Oreanda


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Krautling says:

  Man bliver sgu lidt træt af at se mulatter alle steder, med deres grimme mikrofon-garn.

 • Ja overalt i medier, film og reklamer ser man negere. Sjældent perkere. Noget siger mig at der er en agenda men det erjo nok en konspirationsteori på linje med at medicinalindustrien laver lobby arbejde og tjener mange penge på salg af “vacciner”

 • Det er ved at være kvalmende tydeligt, hvor meget myndighederne/kampagnefilm/reklamefilm og massemedierne helt generelt, ønsker at klistre sort og hvid sammen. Jeg har ikke tal på, hvor tit man ser sort mand og hvid kvinde i en eller anden tåbelig scene, gøre reklame for et eller andet crap. Det virker snart mere iøjefaldende at det er den ‘mixede relation’, der gøres reklame for, end det stupide produkt (et IKEA produkt eksempelvis) som jo bare er løftestang for den multikulturelle/etniske programmering vi bliver bombarderet med, 24/7.
  Det er (stadig) ikke normen, at hvid mand får 2 børn med sort kvinde, men ifølge reklamerne, så ER det naturligvis helt normalt. Hvis ikke lige det er sort mand og hvid mand som får 2 børn med hinanden, som det næste…


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //